Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Ai spart peretele dintre bucatarie si balcon? Cum amenajezi?

Pentru a mari spatiul apartamentelor neincapatoare de bloc, multi dintre noi au optat pentru spargerea peretelui dintre bucatarie si balconul aferent. Insa ce faci cu acest spatiu largit? Ce posibilitati de amenajare implica?

Bucataria din imagini nu a avut parte de un spatiu foarte generos, din constructie, insa proprietarii au decis sa profite de balconul la care bucataria avea acces direct. Nu s-a optat pentru spargerea completa a acestui perete pentru a nu afecta sistemul structural si pentru a limita interventia. Prin urmare, s-a inlaturat doar tamplaria cu dimensiuni generoase si s-a spart o portiune minim necesara de perete.

In urma desfacerilor, designer-ul care s-a ocupat de amenajarea bucatariei a reusit sa aduca in spatiul astfel obtinut o zona de luat masa si un spatiu relaxant de sezut. In felul acesta, s-au rezolvat intocmai neajunsurile pe care le au bucatariile mici, separate de living, insa pastrandu-i toate avantajele precedente.

Zona de luat masa si spatiu de relaxare intr-o bucatarie mica de bloc

Mobilierul de bucatarie, realizat din lemn cu furnir in nuante de gri, ocupa doua dintre laturile adiacente ale bucatariei. In cadrul ei a fost integrat si un ecran de televizor, montat suspendat pe un perete care, din cauza conformarii spatiului, nu a putut sustine dulapuri suspendate.

Linia peretelui ramas intre bucatarie si balcon a devenit locul perfect pentru amenajarea unui loc de luat masa, fara a avea problemele uzuale ale micilor mese amplasate la colt in bucatariile mici. Gandit sub forma unui bar cu acces pe ambele parti, zona de luat masa ofera spatiu suficient pentru doua persoane.

Lateralele balconului au fost utilizate pentru suplimentarea spatiilor de depozitare, inaltate pana la nivelul de jos al ferestrelor, dar si pentru un blat care, la nevoie, poate fi transformat intr-un mic birou de lucru. Aceasta este o idee ingenioasa pentru o familie cu un copil mic, deoarece acesta isi poate face temele sau se poate juca sub atenta supraveghere a mamei. In plus, spatiul de lucru beneficiaza de iluminare corecta pentru acest tip de activitate.

Pe a patra latura a bucatariei a ramas suficient spatiu pentru amenajarea unui colt de relaxare. Orice bucatareasa stie cat de dificil este sa stai in bucatarie atunci cand singura activitate este cea de a supraveghea oalele cu bunatati. De asemenea, prezenta canapelei ofera posibilitatea familiei de a sta impreuna in timpul activitatilor de preparare a hranei zilnice.

O masuta de cafea special conceputa pentru a imbratisa canapeaua, care poate fi mutata datorita sistemului de rotile si care, practic, nu ocupa spatiu in plus, face din acest colt un spatiu numai bun de primit musafirii apropiati. In felul acesta prietenii tai nu trebuie sa astepte in alta camere in timp ce pregatesti cafeaua!

Pentru a da un accent modern si pentru a sparge monotonia griurilor si bejurilor utilizate in amenajare, suprafata de protectie din spatele blatului de lucru, obiectelor sanitare si a electrocasnicelor a fost finisata cu un mozaic ceramic cu accente de rosu si turcoaz. Variatiuni ale acestor nuante au fost utilizate si pentru finisarea peretilor din zona balconului sau pentru elementele de decor.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

În comuna Glina: o casă care îi face fericiți pe proprietari și cei patru căței ai lor

casamea.ro

Solutia perfecta pentru bucatariile mici – Masinile de spalat vase compacte de la Electrolux

comunicat de presa

Corelli Atmosphere Boutique lanseaza Colectia “Autumn Atmosphere”

comunicat de presa

Lasă un comentariu