Image default
Amenajari Interioare

Afla daca paturile tapitate sunt potrivite pentru tine

Paturile tapitate erau cel mai des intalnite in casele inaltei societati si au ramas o alegere evidenta in interioarele in stil clasic, cu elemente mai luxoase. Acesta au revenit, insa, in tendinte si se pot integra si in amenajari moderne, mai „fresh”, dar mai intai trebuie sa afli daca un pat tapitat este potrivit stilului tau.

Esti un fan al seturilor pentru dormitor?

Daca preferintele tale pentru amenajarea dormitorului includ seturile – cele in care fiecare element de mobilier este perfect asortat unul cu celalalt, atunci iti recomandam sa nu optezi pentru un pat tapitat. Patul este un obiect de mobilier destul de voluminos si, in general, acesta va fi punctul de atractie intr-un dormitor, mai ales daca are un aspect special. Un pat tapitat va iesi cu siguranta in evidenta, prin urmare o abordare tip „set” nu va fi posibila.

Daca abordarea ta este mai flexibila si poti accepta inclusiv un stil mai eclectic, atunci ai putea sa alegi cu incredere un pat tapitat sau cu o tablie tapitata. Acesta va fi mobilierul – vedeta din dormitorul tau, iar noptierele si dressingul se vor subordona acestuia, o idee buna fiind aceea de a alege piese neutre, cu linii simple.

Iti doresti o revitalizare a mobilierului existent?

In cazul in care te-ai plictisit de atmosfera dormitorului tau si iti doresti o revitalizare fara sa scoti multi bani din buzunar, poti apela la tapitarea patului pe care il ai deja. Fie ca optezi pentru un material textil sau piele, poti da un suflu nou prin intermediul texturii sau culorii. La final, adauga obiecte noi de iluminat in zona noptierelor si vei avea un dormitor ca nou!

Citesti des inainte de culcare?

Multi oameni obisnuiesc sa citeasca inainte de culcare si, pentru acest lucru, sunt esentiale doua aspecte: lumina potrivita si o pozitie confortabila pentru spate. Un pat cu tablia tapitata este, automat, o varianta de preferat in aceasta situatie. Sfatul nostru este sa testezi patul inainte de a-l achizitiona, deoarece nu toate paturile tapitate ofera si amortizarea necesara.

Iti faci probleme in legatura cu mentenanta?

Nu este un secret ca un pat cu tablia si cadrul din lemn vor fi mult mai usor de intretinut pe termen lung, doar cu o carpa de praf si, ocazional, cu o solutie pentru curatarea lemnului. Paturile tapitate sunt putin mai problematice, deoarece materialele textile se pot pata usor si pot absorbi foarte mult praf, mai ales ca husa nu este detasabila si nu poate fi spalata separat. Cu toate acestea, exista materiale cu suprafata tratata care se curata usor cu produse speciale, iar praful se poate absorbi regulat cu ajutorul periilor speciale de la aspirator. Mai mult, poti opta pentru o tapiterie din piele, curatarea acesteia fiind mult mai facila.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

Amenajare inedita a unei garsoniere de 40 mp, in stil clasic

Ana Mincu

Elimina rugina de pe masina de spalat!

Mihaela Calin

Design interior în nuanțe de roz

casamea.ro

Lasă un comentariu