Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Adezivul, un produs de baza in aplicarea placilor ceramice

Alegerea gresiei sau a faiantei nu este singura problema care ridica semne de intrebare, adezivul utilizat fiind, de asemenea, extrem de important.

Daca in cazul placilor ceramice optiunile sunt strict subiective, alegerile se fac in functie de buget si de stilul preferat de beneficiar, cand vine vorba de adezivul pentru gresie si faianta acesta trebuie sa fie unul de calitate, economia nefiind indicata in cazul sau.

Mai mult, in functie de suprafata care urmeaza a fi supusa placarii, trebuie sa tineti cont de urmatoarele aspecte:

Chiar daca aparent pare sa nu conteze, grosimea placii ceramice influenteaza alegerea adezivului.

De asemenea, daca vorbim despre spatii interioare precum living sau holuri, atunci adezivul pentru care optati trebuie sa fie destinat unui mediu uscat, in timp ce pentru baie va trebui sa va orientati spre un produs rezistent la umezeala.

La exterior intervin conditiile climatice, motiv pentru care adezivul pentru placile ceramice trebuie sa fie rezistent la fenomene precum inghet/dezghet.

In plus, in ambele cazuri, trebuie luat in considerare si timpul de uscare. Pentru ca finisajul de interior sa fie impecabil, cateva ore bune nu veti putea utiliza incaperea in care pardoseala tocmai a fost placata.

Pentru a evita aceste batai de cap, Baumit a lansat un produs universal cu caracteristici superioare, dezvoltate in propriile laboratoare.

Baumacol FlexUni poate fi utilizat cu succes atat la interior, cat si la exterior, indiferent de tipul de placaj ales.

Gratie noilor proprietati, acesta a fost incadrat in clasa superioara de adezivi C2 T S1, ceea ce inseamna ca este adeziv flexibil, imbunatatit cu opent time extins.

In plus, Baumacol FlexUni, adeziv pulverulent, este nontoxic, rezistent la apa si inghet, pentru lipirea flexibila in pat subtire a placilor ceramice, inclusiv gresie portelanata, supuse la solicitari statice si termice mari, la pereti si pardoseli, la interior si exterior.

Articole similare

Incalzirea prin plinta

RL online

Cand este utila o pompa de caldura?

Dan Mazilu

Analiza imobiliara Otopeni

Costel Popa

Lasă un comentariu