Image default
Home

Aceleasi incaperi, functii noi

Aceasta practica este caracteristica locuintelor actuale, care se doresc formate din spatii deschise. De exemplu, un balcon inchis poate constitui o prelungire a livingului. In alte situatii acesta se poate tranforma in birou, loc de joaca pentru copii, spatiu de relaxare sau bucatarie (in acest ultim caz, fiind necesara mutarea instalatiilor de apa si gaz). De regula, se recurge doar la desfiintarea partiala a peretelui care separa balconul de living, dormitor si, mai rar, de bucatarie.

Familiile care se maresc treptat, sunt nevoite sa gaseasca modalitati prin care sa ii integreze si pe noii membri. O varianta consta in transformarea bucatariei in dormitor si a balconului in bucatarie.

O situatie speciala intalnim la apartamentele foarte vechi sau foarte noi, care beneficiaza de suprafete generoase. In aceste cazuri, nu se mai recurge la daramarea peretilor, ci la construirea acestora pentru a se obtine un numar mai mare de incaperi. De exemplu, cand livingul detine o suprafata generoasa (de peste 40 mp), acesta poate fi transformat in doua zone cu functii distincte: living si dining sau living si bucatarie.

Articole similare

Decorarea locuintei pentru sarbatorile de iarna – cateva idei usor de pus in practica

casamea.ro

DIY: Cum sa-ti faci singura parfumul preferat

casamea.ro

5 moduri neconventionale de prindere a draperiilor

Elena Turcu

Lasă un comentariu