Image default
Practic

Accesorii simpatice pentru depozitarea jucariilor

Majoritatea copiilor nu sunt ordonati. Aruncarea jucariilor se numara printre activitatile lor preferate. Pentru a le pastra in ordine si la indemana lor, se pot utiliza cutii si alte tipuri de accesorii haioase.

Copiii dezmembreaza, muta dintr-un loc in altul sau arunca jucariile prin camera. Astfel, ei ajung sa se impiedice de ele ori sa nu mai aiba spatiu pentru joaca. Le putem veni in ajutor achizitionand cosuri si cutii atragatoare pentru pastrarea jucariilor si, desigur, invatandu-i sa le depoziteze singuri. Recurgand la aceasta varianta, copilul va putea oricand sa se joace cu ceea ce doreste, fara sa ceara mereu ajutorul tau.

Achizitioneaza cosuri si cutii cu design atragator, cu forme variate, in culori deschise. In general, copiii sunt atrasi de animale si alegerea unor cosuri sub forma de elefanti, ursi, caini sau pisici ii vor incanta.

In cazul unei amenajari pretentioase, poti recurge la cutii din lemn, pictate si lucrate manual, al caror design sa se integreze in ambient. Pentru fetite sunt ideale cutiile cu detalii brodate, in  culori deschise si vesele, precum: roz, rosu deschis sau galben. Baietii vor zambi la vederea unor cutii care sa prezinte desene cu animale exotice, cum ar fi: leoparzi, tigri, lei, maimute etc.

Spatii mici

Atunci cand camera copilului are dimensiuni reduse, spatiul trebuie valorificat la maximum. Daca nu gasesti in magazine o mobila care sa se incadreze perfect spatiului disponibil, opteaza pentru un mobilier pe comanda, care sa contina cat mai multe rafturi pentru depozitarea jucariilor sau care sa permita introducerea cutiilor cu jucarii.

Agatatorile sunt o modalitate foarte buna de depozitare a jucariilor si nu numai. Daca pe podea nu este spatiu pentru cosuri, foloseste cat mai multe agatatori, care sa fie prinse/fixate la o inaltime la care copilul sa poata ajunge.

Siguranta inainte de toate

Nu pune la indemana copilului cutii cu sisteme de inchidere/deschidere care il pot rani! Daca nu dispui de accesorii special create pentru depozitarea jucariilor si folosesti cutii cu utilizare larga, verifica daca acestea ofera siguranta pentru el.

Evita achizitionarea unor cosuri pentru jucarii greu de manevrat! Chiar daca tu te ocupi de strangerea jucariilor, copilul este curios sa traga, sa scoata singur ceea ce il intereseaza. Un cos realizat din materiale dure, tari se poate rasturna peste copil, lovindu-l.

Fii atenta la materialele din care sunt realizate cosurile/cutiile pentru jucarii! Sunt contraindicate cele realizate din materiale alergice sau pe care s-au aplicat vopsele ce contin substante toxice. 

Articole similare

Locuri pe care le poti folosi pentru depozitare

casamea.ro

Confort sporit intr-un living nou

Ana-Maria Oancea

Bucataria feng-shui

Dan Mazilu

Lasă un comentariu