Image default
Amenajare bucatarie Practic

Accente retro intr-o bucatarie clasica

Bucataria din imagini, amenajata de Iulia Falcuta si Carla Georgescu, face parte dintr-un proiect mai amplu − un apartament de 100 de metri patrati. Arhitectele au demonstrat ca inclusiv un spatiu lung si ingust, de tip vagon, poate fi trasformat intr-o bucatarie functionala si cocheta.

O bucatarie care se desfasoara pe lungime te obliga intr-o mare masura sa optezi pentru o organizare liniara a blatului de lucru si a zonelor de depozitare. Arhitectele au incercat sa optimizeze spatiul mizand pe accesorii de mobilier extrem de functionale si pe o buna compartimentare. Apoi au urmarit sa creeze o atmosfera calda si primitoare, fara a renunta insa la simplitate si acuratete, atat de necesare unei bucatarii care se doreste a fi moderna prin organizare si accesorizare.

Prin urmare, au mizat pe culori temperate: verde crud, alb vanilie si diverse texturi. Nota clasica este data de linia mobilierului simplu, dar in acelasi timp elegant. Decorul a fost completat cu usoare accente retro. Detaliile colorate de pe pereti – placute ceramice bogat ornamentate, dispuse in stil patchwork – ofera aerul acela placut de manufactura, de vechi, de acasa.

Printr-o pozitionare iscusita a mobilierului, locul de luat masa, amplasat aproape de fereastra, devine mai generos.

In locul traditionalelor scaune, poti opta pentru o bancheta tapitata cocheta. Aceasta va optimiza spatiul si totodata va oferi un plus de eleganta.

Conceptul de amenajare propus de arhitecte este destinat unei bucatarii de aproximativ 15 metri patrati.

Material realizat cu sprijinul Atelierul de Idei

Arh. Iulia Falcuta, tel.: 0741.908.509

Arh. Carla Georgescu, tel.: 0723.233.203

E-mail: [email protected]

Articole similare

Mai mult confort in baie

Mihaela Calin

Cum să optimizezi spaţiul într-o bucătărie mică

Elena Virlan

Solutii pentru depozitarea jucariilor

Elena Virlan

Lasă un comentariu