Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Accente de lumina

La asta ar trebui sa te gandesti atunci cand cumperi corpuri de iluminat care au rolul de a crea accente de lumina si contraste. Urmand cateva reguli de baza, vei obtine mult mai usor efectele dorite.

1. In orice locuinta ar trebui sa existe cel putin doua straturi de lumina artificiala: cel general, venit de obicei din plafon, si accentele de lumina, provenite de la lampi, veioze, spoturi.
2. Utilizeaza un variator de tensiune/lumina (potentiometru). Astfel, vei putea controla lumina generala. Pentru un efect optim, aceasta trebuie sa fie mai scazuta decat accentele de lumina.
3. Un accent de lumina devine perceptibil atunci cand raportul dintre iluminatul de fundal si lumina accentului (obiectului pus in valoare) este de 1:2. Pentru efecte dramatice, raportul poate sa fie mult mai mare.
4. Contrastele de lumina pot mari sau micsora un spatiu. De exemplu, pe fondul unui iluminat general redus ca instensitate, cateva accente de lumina directionate verical pe pereti pot crea senzatia de spatiu.
5. Pentru a crea o atmosfera intima, lumineaza treimea de jos a incaperii si foloseste lumina difuza in colturi.
6. Accentele de lumina se folosesc si pentru evidentierea unui obiect sau a unui detaliu. Pozitionate pe un tablou sau obiect de decor, acestea atrag atentia asupra acelui detaliu.
7. De retinut: iluminatul interior trebuie gandit si in functie de varsta locatarilor. Spre exemplu, persoanele trecute de 50 de ani au nevoie de mai multa lumina decat cele tinere.
8. Becurile cu tungsten au o lumina mai calda. Pentru o culoare mai rece si o intensitate mai ridicata, foloseste becuri cu halogen.

Articole similare

Ca la munte… in apropierea Bucurestiului

revista Casa Mea

Open-space ultra-spatios intr-un apartament modern

Catalina Coca

IgienaServ.ro – Ce trebuie sa stii despre serviciile de curatare hota si de ce sunt impuse acestea prin lege?

comunicat de presa

Lasă un comentariu