Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Accente de culoare intr-un apartament guvernat de culori temperate

Conceptul de amenajare propus pentru acest apartament a avut la baza ideea de interior elegant, aerisit si in ton cu personalitatea beneficiarilor: un cuplu tanar si vesel.

Tinerii soti activeaza in domeniul IT, sunt pasionati de lectura, insa ceea ce ii defineste cel mai bine este temperamentul lor vesel si deschis. In ambientarea acestui interior au vrut sa-si puna cat mai bine amprenta personala, astfel incat spiritul lor optimist sa se reflecte in amenajare. Si-au dat seama ca, pentru a-si atinge acest obiectiv, aveau nevoie de sprijin avizat. Prin urmare, au cautat pe Internet o firma de design interior. Asa au descoperit echipa de la Art Deco Zone si Knox Design, colaborand cu arhitecta Eneth-Agota Koszti pana la finalul proiectului.

Biroul, gandit astfel incat sa se integreze in spatiul livingului, este folosit in prezent ca zona de zi. Monitoarele amplasate pe perete se pot ascunde in spatele unor dulapioare, iar astfel peretele „de lucru” se transforma intr-unul decorativ. Atunci cand se doreste utilizarea lor, aceste cuburi se pot scoate, permitand accesul la monitoare.

Desi bucataria beneficiaza de o camara, in spatele usii de acces a fost conceput un dulap-paravan care pare a fi un panou decorativ, dar care insa constituie un spatiu de depozitare util. Bucataria este impartita in doua zone: de gatit si de luat masa. Mobilierul este realizat pe comanda la firma Artifact, masa a fost achizitionata de la BoConcept, iar scaunele de bar sunt de la Rovere.

Apartamentul se desfasoara pe o suprafata de 160 de mp, este compus din trei camere si beneficiaza de camara, dressing, doua grupuri sanitare si doua terase. Acesta face parte dintr-un complex rezidential nou si se afla intr-o stare foarte buna in momentul in care echipa de la cele doua firme a preluat proiectul. Deoarece tamplaria si finisajele existau, interventiile la acest capitol s-au rezumat la zugravirea peretilor si la acoperirea lor partiala cu tapet. Calitatea finisajelor si a executiei a usurat mult actiunea de amenajare. De asemenea, locuinta era foarte bine compartimentata, asa ca planul initial nu a suferit modificari, cu exceptia livingului, unde s-a construit un perete decorativ din gips-carton, care ofera si lumina ambientala (prin led-uri).

Dormitorul matrimonial a fost impartit intr-o zona de dormit si un mic loc pentru relaxare (unde se poate asculta muzica, citi etc.). Pentru dressing a fost aleasa o solutie eleganta. Mai exact, usile acestuia sunt glisante si partial imbracate in fasii de tapet, care ii dau un look elegant.

Dormitorul a fost amenajat cu mobilier realizat pe comanda, din MDF. Balansoarul si lampa de podea au fost achizitionate de la Rovere, corpurile de iluminat sunt de la Helios Professional Lightning Systems (sunt produse Artemide si Big White), iar accesoriile provin de la BoConcept, Mobexpert si Ikea.

Cromatica existenta in acest proiect este guvernata de tonuri naturale, accentele mai puternice fiind prezente doar local. Culoarea dominanta este crem/bej deschis, combinat cu un gri mai cald, care contrasteaza placut cu cromatica mai inchisa a tamplariei si tocurilor usilor. Portocaliul din living si movul din dormitor au fost introduse doar pentru a da un accent de culoare. Mobilierul urmareste aceeasi tendinta de simplitate: lemn cu desen vizibil in living si piese wenge in dormitor si bucatarie, in combinatie cu alb sau crem/bej deschis.

Zona de noapte dispune de un dressing separat, spatios, gandit in regim deschis, astfel incat sa fie vizibil din dormitor. Dulapurile sunt echipate insa cu usi menite sa ascunda ceea ce contin. Doua laturi ale dormitorului, in forma de dreptunghi, au fost prevazute cu oglinzi inalte, care le permit proprietarilor sa se vada in intregime.

O parte din mobilier a fost executat pe comanda la Artifact, firma partenera cu Art Deco Zone si Knox Design, o parte a fost achizitionat de la diversi furnizori (BoConcept, Rovere etc.). Etapa de proiectare a durat o luna si jumatate, iar actiunea de amenajare s-a desfasurat pe parcursul a trei-patru luni.

Amenajare si mobilier realizate de Art Deco Zone, tel.: 021-326.66.20, mobil: 0753-084.801, [email protected], www.interiordesigner.ro, www.interiors.ro

Material realizat cu sprijinul arhitectei Eneth-Agota Koszti, tel.: 0745-189.875, 0724-608.460, [email protected];

Foto: Antonio Cioarek

Pentru mai multe imagini cu amenajarea acestui apartament accesati galeria foto.

Articole similare

Horoscopul Casei tale doar pe www.casamea.ro

RL online

Montare elemente beton precomprimat

RL online

Apartament de 8 mp, cu multe spaţii de depozitare

Elena Virlan

Lasă un comentariu