Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Acasa la o familie de timisoreni

La aceste intrebari a trebuit sa gaseasca raspunsul o familie din Timisoara.

La scurt timp dupa casatorie, tinerii au decis ca trebuie sa aiba o casa a lor, nu un apartament. Dupa ce au vazut mai multe loturi in diferite zone ale Timisoarei, au gasit un teren care le-a convenit atat pentru ca este situat intr-un cartier de vile, cat si pentru ca este mare, de peste 2.500 metri patrati.

Au consultat reviste de specialitate, site-uri, au fost din ce in ce mai atenti la casele pe care le vedeau in jur si si-au facut o idee despre felul in care ar trebui sa arate casa. Cu ajutorul unui arhitect au transpus ideile in plan si au schitat o vila.

Aceasta avea un aspect modern, cu linii drepte, fara acoperis. „La momentul acela asa credeam ca este cel mai bine sa arate casa. Am demarat lucrarile de constructie si lucrurile mergeau conform planului. Echipele de muncitori isi faceau treaba, nu aveam mari probleme din cauza lor, insa la un moment dat ne-am razgandit si am zis ca acel stil de casa fara acoperis nu este cea mai buna varianta”, ne-a spus proprietara. Intrucat apelasera la ajutorul unui designer de renume din Timisoara, Corina Saftescu, aceasta a fost si cea care i-a sfatuit cum poate fi modificata forma casei astfel incat sa nu mai contina atat de multe linii drepte, dar si un acoperis.

S-a modificat partea superioara a cladirii, a fost creata o terasa in partea din spate a casei, care s-a acoperit, si au fost create balcoane din fier forjat. „A fost nevoie de anumite decoruri la fatada casei pentru a balansa volumetria locuintei si pentru a evita monotonia formelor. Mai mult, am preferat sa placam anumite zone de pe fatada cu piatra naturala. Deoarece structura casei semana oarecum cu un bloc, in stilul cladirilor moderne, am preferat sa indulcim liniile cu ajutorul detaliilor de acest gen: fier forjat, piatra naturala, tencuiala”, ne-a explicat designerul Corina Saftescu. Interiorul casei este extrem de interesant si de elegant; a fost decorat de Corina Saftescu, care a utilizat piese de mobilier pretioase, veritabile, reconditionate. „Am creat un ambient clasic, insa este vorba de un clasic simplificat, pentru a exista o legatura cu exteriorul casei. Tocmai de aceea am optat pentru un interior in stil Biedermeier, lipsit de multe artificii, insa in acelasi timp foarte elegant, opulent in sensul bun al cuvantului, rafinat. Cred ca aceasta combinatie este foarte reusita”, a explicat Corina Saftescu.

Material realizat cu sprijinul designerului Corina Saftescu: www.cass-design.com.

Articole similare

Creeaza un dormitor vintage in 5 pasi

RL online

Open-space fabulos intr-o locuinta clasica

Catalina Coca

Farmecul unei case in alb

Elena Virlan

Lasă un comentariu