Image default
Case de vacanta

Acasa la Diane Keaton – Vedete de Oscar

A durat mult timp pana a descoperit-o, dar cand a pus mana pe ea a transformat-o intr-o adevarata bijuterie. Meritele sunt atat ale ei, cat si ale prietenului ei – designerul Stephen Hadley. Acesta nu numai ca ajutat-o sa decoreze interiorul, dar i-a venit in ajutor si in momentul renovarii imobilului.

Chiar daca este o fire conservatoare de fel, acest lucru nu o impiedica sa ia masuri drastice atunci cand situatia o cere. O curajoasa, cum a numit-o Stephen Hadley, Diane nu a stat o secunda pe ganduri cand a fost vorba sa amplaseze in decorul camerei de primire o interesanta piesa vintage, un scaun din lemn cu patina, al carui sezut este o perna din piele.

Lumina a fost ideea de la care s-a plecat in renovarea casei. Diane isi dorea o locuinta scaldata in lumina, asa ca Stephen a ascultat si a executat. Un perete din living a fost daramat, locul acestuia fiind luat de ferestre mari, inalte. A simplificat si a largit interiorul, livingul devenind acum o incapere dedicata artei. Deasupra semineului placat cu piatra, trei tablouri semnate de Edgar Payne (la stanga), Pete Martinez (in centru) si Maynard Dixon’s (in dreapta) domina incaperea.

Cele doua canapele din piele si lemn lacuit manual, impreuna cu masuta a carui blat este placata cu mozaic, sunt asezate pe covorul creat de bunul prieten al lui Diane.

Biroul este cu totul si cu totul deosebit, in primul rand pentru ca are valoare sentimentala, iar in al doilea rand pentru ca este inedit.

Masa de lucru a luat nastere numai datorita unei usi de garaj ce a apartinut unei vechi fabrici din zona. Reconditionata, aceasta are acum dubla utilitate: suport pentru flori si masa de scris.

Dupa cum spuneam mai sus, are si valoare sentimentala. Tabloul care se vede pe fundal este realizat tot de Stephen Hadley special pentru Diane.

Un citat al lui Robert Frost te primeste in bucataria animata de culoare. Insula este placata cu ceramica pictata. Cuptorul a fost achizitionat la un impuls al lui Diane in momentul in care se plimbau prin L.A.

Abajururile corpurilor de iluminat au fost inversate, o idee foarte agreata de actrita deoarece acestea directioneaza foarte bine lumina in jos si, in acelasi timp, creeaza o atmosfera intima in incapere.

Nici dormitoul nu a scapat usor. Doua arcade, una la intrare si una deasupra patului au fost construite pentru a indeplini dorintele celei care urma sa-si petreaca noptile aici. Ca obiecte de iluminat sau folosit felinare care nu demult luminau gradina, gradina care a fost acaparata de levantica si maslini.

Informatii oferite de architecturaldigest.com

Casele vedetelor de Oscar: 

12501-john-travolta-photo.jpg 12500-frank-sinatra.jpg 12502-martin-scorsese.jpg 12530-marilyn-monroe002.jpg 12531-steven-spielberg.jpg

Articole similare

Acasa la un renumit designer de moda

Elena Virlan

Acasa la Bahmu si Prigoana

Laura Ilica

Casa de vacanţă a lui Brigitte Bardot – o definiţie a grandorii

Elena Virlan

Lasă un comentariu