Image default
Case de vacanta

Acasa la Angela Lansbury

Chipul ei bland cu trasaturi delicate iti povesteste despre cat de frumoasa trebuie sa fi fost in tinerete aceasta femeie iscusita, cu spirit de detectiv.

Cum ochii sunt oglinda sufletului, locuinta este o reflexie a personalitatii stapanului.

Urmarind pozele, privind-o pe ea, imi dau seama cat de potrivita este in acest spatiu tipic irlandez.

Si-a dorit o casa traditionala, specifica zonei de sud-est a Irlandei, si a obtinut-o cu ajutorul arhitectului Stephen Pearce.

Imobilul tip vagon, cu o arhitectura destul de simplista, lasa impresia ca este format din mai multe corpuri.

Acoperisul realizat din ardezie adaposteste niste pereti zugraviti in alb, usor curbati de trecerea timpului.

Tocmai aceste imperfectiuni o fac sa arate bine. Angela sustine ca este asemenea unei paini facute-n casa, din care s-a taiat o bucata.

Avand in vedere pozitia in camp deschis si tinand cont de faptul ca vanturile sunt destul de puternice pe aceste meleaguri, pentru rezistenta si durabilitate in timp acoperisul a fost intarit cu otel.

Pentru constructia casei s-a apelat in totalitate la materialele din zona.

Banii nu au constituit o problema, ar fi putut la fel de bine sa si le procure din Londra, dar nu ar mai fi avut aceeasi valoare pentru ea si sotul ei.

Interiorul rustic, amenajat in acelasi stil, impresioneaza prin simplitate, prin caldura pe care o degaja culoarea pardoselei din ceramica arsa, prin mobilierul din lemn, prin covoarele tesute manual si tapiseriile groase.

Singura incapere care se abate de la regulile stilului este livingul, care este mult mai mica decat camerele tipice irlandeze.

Daca priviti cu atentie, veti constata ca nicaieri in casa Angelei nu exista o pictura, un tablou, o fotografie asezata pe peretii albi.

Oricat de greu va este sa credeti, vinovat este sotul, care considera ca fereastra si ce-ti arata ea este cea mai buna fotografie pe care ai putea s-o ai in casa.

Acest lucru nu pare s-o deranjeze foarte tare pe actrita, ba dimpotriva, crede ca toata eleganta si perfectiunea casutei sta in acesti pereti goi.

In plus, sunt alte detalii care par s-o intereseze, cum ar fi prezenta florilor in ghivece si vaze.

 

Articole similare

Acasa la Dana Savuica

Laura Ilica

Case de vedete: Acasa la Robert Pattinson

Olivia Vereha

Acasa la Shakira

Elena Turcu

Lasă un comentariu