Image default
LifeStyle

Academia Catavencu lanseaza pizza “Coana Joitica” – picanta si pufoasa

„Coana Joitica”…nici ca s-ar fi putut gasi un nume mai potrivit; ca sa il citez pe George, unul dintre „creatorii” acestui preparat, numele „suna” a Academia Catavencu. Nu stim exact daca are vreo legatura cu operele lui Caragiale, dar „Coana Joitica” este intr-adevar foarte rasunator, mai ales pentru o pizza.

Si cum acest eveniment nu putea trece neobservat, el s-a desfasurat sub forma unei „degustari”, eveniment petrecut intr-un pub/club din Centrul Vechi al capitalei, si anume The Vintage Pub. Locatia incapatoare, amenajata in stil vintage (dupa cum sugereaza si numele) cu accente rustice (finisajele din caramida) si clasice (accesoriile, precum candelabrul impozant), a fost perfecta pentru a petrece doua-trei ore in compania prietenilor, colegilor si cititorilor.

Cu totii ne-am strans in asteptarea „Coanei Joitica”. Eram nerabdatori si curiosi sa vedem ce ingrediente au fost alese pentru prepararea ei. Nu stiu de ce, ma asteptam sa fie picanta, „arzatoare”, la fel cum sunt si comentariile si criticile „academicienilor”. Ma asteptam si sa contina mozzarella, insa nu atat de multa. La venirea ei, pe platouri mari ca la un adevarat festin, cu totii am sarit de pe scaune pentru a ne indrepta spre bar unde fusese asezata.

Am admirat-o, i-am facut fotografii, am pus statusuri pe facebook…pana unul dintre „degustatori” a facut pasul si a luat o felie, iar noi restul l-am urmat.

Ardei verde si rosu, chili, foarte multa mozzarellaaaaa, masline – deja incepusem bine, ingredientele mele preferate la o pizza. Mai avea si altele, insa nu le-am retinut deoarece era atat de buna, incat nu m-am interesat. Picanta, dar nu atat de mult cat o „Diavola”, pufoasa, usoara, dar satioasa, „Coana Joitica” ne-a multumit pe toti.

Momentan pizza Academiei poate fi savurata decat in The Vintage Pub, insa atmosfera placuta de acolo este indeajuns incat sa va motiveze sa faceti o plimbare pe Centrul Vechi pentru a savura pizza „Coana Joitica”.

 

 

Articole similare

Disciplinarea cainelui: instruire versus pedeapsa

Happy Feet Clinic

Sanito – Soluții complete pentru curățarea și igienizare spațiilor

comunicat de presa

Luminita Gliga expune la celebra galerie Broadway Gallery

Mariela Vanu

Lasă un comentariu