Image default
Amenajari Interioare

ABCdarul ecologiei, manual online pentru incepatori

Chiar daca in momentul de fata consideri ca este o investitie inutila achizitionarea de noi aparate electrocasnice, in timp vei vedea ca a fost cea mai profitabila idee. Indiferent daca cele vechi functioneaza la fel de bine si in plus dau un aer vintage caminului tau, acestea nu sunt dotate cu functii care sa-ti usureze activitatea in gospodarie.

De asemenea nu doar inlocuirea aparatelor vechi reprezinta o solutie pentru economisirea energiei, daca iti schimbi becul clasic cu un bec economic, acesta va reduce consumul cu pana la 80%.

In plus cu cat te folosesti mai mult de lumina naturala in timpul orelor de lucru nu economisesti doar energie, iti protejezi si ochii. Lumina naturala este benefica atat pentru sanatatea cat si pentru buzunarul tau.

Pe timpul iernii, nu lasa centrala termica pornita pe toata durata zilei daca tu esti la serviciu. Cu fiecare grad pe care-l scazi in camera ta, salvezi sase procente de energie consumate pentru incalzire. Astazi iti sunt puse la dispozitie sisteme cu termostat care fie se declanseaza in momentul in care temperatura din camera ta atinge o limita minima, fie sunt programate sa porneasca la o ora prestabilita de tine.

Chiar daca aparent electronicele (televizorul, conexiunea la internet, radio, incarcatorul telefonului mobil) lasate in stand by par sa nu fie un consumator direct, acestea folosesc energie chiar si atunci cand nu sunt puse in functiune.

Cu alte cuvinte, sa fii eco nu inseamna doar sa urmezi un curent in trend, inseamna sa ai grija de tine si de mediul inconjurator. Un mediu prietenos care ne-a oferit atat de multe si pentru care este momentul sa dam si ceva inapoi!

Alte sfaturi utile si informatii interesante care te vor ajute sa fii ECO…logic, daca tii la natura si implicit ECO…nom, gasesti incepand din aprilie pe www.arcticpentrutine.ro, la sectiunea Pagina Verde,  in noul ABCedar ecologic lansat de Arctic.

In plus, in perioada 1 aprilie-15 mai, tot pe site-ul www.arcticpentrutine.ro poti participa la cele 3 concursuri de indemanare si poti castiga un frigider, o masina de spalat sau un aragaz Arctic.

Intra pe www.arcticpentrutine.ro si invata sa fii ECO. Informarea este primul pas in schimbarea atitudinii fata de mediu si planeta.

Articole similare

Casa N – intoarcerea in natura

revista Planul Casei Mele

Mobilier vintage si arta aborigena made in Australia

Ion Diamandi

Reinventarea sufrageriei copilariei noastre

Laura Ilica

Lasă un comentariu