Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

A fost lansata locuinta gadget

Criza financiara a adus se pare o schimbare in preferintele romanilor pentru locuinte. Acum se cauta suprafete mai mici, care sa ofere o buna functionlitate la un buget accesibil. Acest lucru nu a ramas  neobservat de catre dezvoltatorii imobiliari, acestia incercand sa vina pe piata cu oferte care sa satisfaca aceasta cerinta. Una dintre ele este  Kaleidoscop, locuinta multifunctionala „3 in 1”, care ofera trei functiuni de locuire intr-un singur spatiu. Noul produs se afla in ansamblul rezidential Greenfield, dezvoltat de Impact  SA in zona de nord a capitalei. „In ultima perioada am observat cererea crescuta pentru locuinte cu suprafete mai mici si care sa se incadreze intr-un buget de 39.000 – 49.000 de euro. Totodata, traim intr-o era a gadgeturilor, asa ca ne-am dandit la o locuinta de acest tip. Provocarea noastra a fost sa facem o locuinta cat mai accesibila, cu un spatiu de 36 mp, inzestrat cu functiuni multiple. Pe baza unui perete rotativ si a mobilierului multifunctional am gasit solutia rapida de a transforma livingul in bucatarie, in dormitor sau in spatiu de lucru”, spune Dan Ioan Popp, CEO, Impact Developer & Contractor, dezvoltatorul Greenfield.

Intreg sistemul se bazeaza pe un perete rotativ cu inaltime de  2,8 m si latimea de  2 m, gandit pentru a fi folosit in trei ipostaze: camera de zi (cu canapeua intoarsa spre fereastra), dinning (cu mobilerul de bucatarie intors spre fereastra) si „welcomme room” (cu canapeaua intoarsa spre usa si bucataria in spate). Totodata, canapeaua poate fi extinsa, astfel ca livingul devine dormitor in timpul noptii.

S-a folosit un mobilier „inteligent” cum ar fi un corp cu deschidere batanta care are dubla functie (in pozitie verticala este oglinda cu etajera, iar in pozitie orizontala devine „home office desk”) sau mobila de bucatarie unde se  folosesc usi batante cu deschidere electronica, hota retractabila, frigider incorpoat, iar chiuveta dispune de instalatii pivotante .

Targetul noului produs dezvoltat de Impact il reprezinta in principal tinerii intre 25 si 35 de ani, necasatoriti, care duc o viata activa, petrec aproape 10 ore la birou si care isi doresc o locuinta in concordanta cu stilul lor urban de viata. Pana acum a fost construita doar o singura garsoniera multifunctionala, care prin culoarea finisaje si amenajararea interioara se adreseaza femeilor, urmand ca in scurt sa fie construita si una pentru barbati, aceasta incluzand si terasa. Dezvoltatorul doreste ca pana la sfarsitul anului sa construiasca inca 5 garsoniere gadget Kaleidoscop. „Pana acum ne-am focusat pe clientii cu venituri medium – high. Insa, am observat o cerere importanta pentru locuinte accesibile, de aceea am dezvoltat acest nou produs adresat tinerilor in special, produs care va fi  oferit  de la 39.990 euro, inclusiv TVA.”, explica Dan Ioan Popp.

Articole similare

Cat de importante sunt finisajele pentru a pastra temperatura in apartament iarna?

casamea.ro

Combinatii de culori la moda

Codrin Mircea

Ce nu stiti despre materialele de constructie?

Anca Ghiorghiu

Lasă un comentariu