Image default
Amenajari Interioare

9 idei rapide pentru incaperile din casa ta

1. Prima vizata pe lista noastra este zona de luat masa. O pata de culoare intr-un dining alb, cu iz mediteranean, ar putea fi conturata cu ajutorul ceramicii pictate. Vaze supradimensionate si fructiere generoase imbracate in straie inflorate si un buchet de lavanda vor scoate din anonimat cu usurinta acest spatiu.

2. Pentru a separa vizual bucataria de living/dining intr-un mod cat mai discret si in acelasi timp placut recurge la o draperie plina, in nuante potrivite amenajarii. Aceasta nu va avea doar rol estetic, ci si functional, la nevoie draperia putandu-se comporta asemenea unui paravan.

3. Ofera dormitorului un aer de vacanta imbracand patul in textile naturale. Insereaza in decor accesorii care se fac usor remarcate, precum un imprimeu marin si lampi realizate manual ce te poarta cu gandul la o calatorie pe mare.

4. In functie de marimea baii poti integra in decor o piesa originala clasica pe care o poti utiliza ca spatiu de depozitare pentru produsele cosmetice.

5. Simplu si de mare efect este sa-ti decorezi un intreg perete cu platouri de diferite dimensiuni colorate in tonuri de gri si albastru deschis.

6. In cazul dormitoarelor mici poti apela la un truc care niciodata nu da gres. Pe o portiune dintr-un perete aplica o bucata de tapet care simuleaza exteriorul, pe care s-o incadrezi intre doua perdele/draperii. Repede si simplu incaperea va capata noi proportii.

7. Cu toate ca de cele mai multe ori holurile nu sunt tratate cu acelasi interes ca restul locuintei, si ele trebuiesc scoase in evidenta, iar cea mai simpla solutie pentru a se face remarcate este sa imbraci pardoseala cu covoare persane.

8. Pentru a crea senzatia de apropiere, mai ales in living unde iti intampini de obicei musafirii, renunta sa mai lipesti piesele de mobilier de pereti. Cu cat acestea sunt mai apropiate unele de celelalte cu atat va parea mai primitoare incaperea.

9. Cand te-ai plictisit de un obiect este momentul sa iei masuri, insa nu inseamna musai ca trebuie sa-l inlocuiesti cu un altul nou. O varianta mult mai ieftina este sa-i oferi noi straie, ori daca vorbim de un fotoliu, scaun, un pouf sau o canapea atunci acestea vor capata o imagine diferita aplicandu-le huse noi pe care le poti realiza chiar si din draperii mai vechi.

Articole similare

Case din lemn – inspiratie rustica la marginea Suediei

Olivia Vereha

Whirlpool

RL online

Picturile murale – un plus de personalitate pentru casa ta

casamea.ro

Lasă un comentariu