Image default
Amenajare gradina Amenajari Exterioare

9 dintre cele mai spectaculoase gradini din lume

1. The Garden of Cosmic Speculation – Scotia

Infiintata in anul 1989 de catre Charles Jencks si sotia sa Maggie Keswick, gradina este relativ simpla, insa elementele decorative din materiale neobisnuite sunt cele care iti capteaza interesul. Din pacate, gradina este deschisa publicului doar o zi pe an.

2. Keukenhof Gardens – Olanda

Tinand cont de tara de origine era clar ca lalelele nu puteau sa lipseasca. Gradinile Keukenhof sunt faimoase in intreaga lume, fiind unele dintre cele mai populare obiective turistice din Olanda. Peste 7 milioane de lalele veti putea admira acolo, unele specii inca in stadiul de „hibrid”. Insa, mandria gradinii este laleaua neagra Baba Yaga.

3. Suan Nong Nooch – Tailanda

Acest parc incredibil este situat in Pattava, Tailanda. Turistii sunt fascinati de acest loc, de aceea gradina se afla pe lista destinatiilor ce merita vazute. Totul pare desprins dintr-un basm, elemente traditionale tailandeze regasindu-se la nivelul arhitecturii casutele si restaurantelor care fac parte din rezervatie. Initial, cele 240 de hectare au fost cumparate in anul 1954 de catre dl. Pisit si dna. Nongnooch cu scopul de a crea o plantatie de fructe. Insa, dna. Nongnooch, in urma unei calatorii, s-a decis sa transforme spatiul intr-o gradina tropicala cu plante si flori ornamentele. Zilnic este vizitata de aproximativ 2000 de persoane.

4. Versailles – Franta

Probabil cea mai celebra gradina din lume, Versailles, a fost infiintata de catre Louis al XIV-lea si amenajata de catre Andre LeNotre. Tinand cont de dimensiunile sale uriase, mii de oameni au lucrat la aranjarea ei. Inclusiv pamantul a fost adus din diferite zone ale tarii deoarece anumite flori necesitau un sol special.

5. Butchart Gardens – Canada

Peisajele sunt de-a dreptul uimitoare in gradinile Butchart din British Columbia, Canada. Mai exact, cele 24 de hectare sunt situate pe Insula Vancouver si reprezinta o oaza de relaxare de-a lungul anului.

6. Yuyuan Garden- China

Legenda spune ca Yuyuan Garden a fost construita in timpul dinastiei Ming, adica acum mai bine de 400 de ani. Aceasta a fost restaurata de nenumarate ori, insa elementele traditionale chinezesti au fost pastrate de fiecare data.

7. Shalimar Garden – Pakistan

Gradina a fost infiintata de catre imparatul Shah Jahan in anul 1641 A.D. Cu o forma dreptunghiulara, gradina masoara 658 metri de la nord la sud si 258 de la est la vest. In anul 1981 ea a fost inclusa in patrimoniul universal UNESCO.

8. Minneapolis Sculpture Garden – Minnesota, SUA

Sculptura sub forma de lingura si cireasa care „planeaza” deasupra lacului a devenit simbolul orasului. Artistul Claes Oldenburg, recunoscut pentru sculpturile sale supradimensionate avand ca sursa de inspiratie obiecte uzuale, impreuna cu sotia sa Coosje van Bruggen este recunoscut peste ocean pentru operele sale. Tot el este autorul sculpturii Batcolumn din Chicago.

9. Ryōan-ji – Japonia

Templul Ryoan-ji se afla in Kyoto si este celebru pentru gradina sa Zen. Este o opera de arta care „emana” cultura japoneza prin toti „porii”. Nimeni nu stie cum cincisprezece pietre, de dimensiuni considerabile, sunt asezate aleatoriu deasupra unui „pat” de pietris alb.

 

 

Articole similare

Cum facem un loc de joacă pentru copiii noștri?

casamea.ro

Pregateste ghivecele de sarbatoare!

Catalina Coca

16 idei de design pentru o gradina de vis

Elena Virlan

Lasă un comentariu