Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

80 mp amenajati in stil urban

Este vorba despre 80 de apartamente, toate gata de inchiriere. Pentru ca acestea sa raspunda nevoilor si dorintelor viitorilor locatari – insa fara sa presupuna investitii mari –, a fost necesar ca Alexandra sa gandeasca practic si inspirat. Finisajele erau deja alese de dezvoltator, nu si mobila, care trebuia produsa in serie. Prin urmare, spatiul avea nevoie de cateva detalii care sa-i imprime personalitate. Stabilirea unor reguli pentru o locuinta care sa satisfaca cerintele oricarui destinatar a fost pentru designer o reala provocare. Contactul direct cu cel ce va locui in spatiul respectiv, discutiile concrete despre ce ii place si ce isi doreste sunt extrem de importante. Neavand aceste repere, Alexandra s-a ghidat dupa criterii general valabile, dar si dupa cele impuse de spatiu, arhitectura, finisaje si buget.

A decorat cateva apartamente-etalon, cu doua si trei camere, care se remarca prin game cromatice diferite, dar care au acelasi spirit urban. In general, este esential de stiut daca destinatarii prefera un interior clasic sau unul modern, insa, in cazul de fata, aceasta intrebare iesea din discutie. Peretele-cortina al blocului, precum si finisajele deja alese au trasat din start ideea unui look contemporan.

Accentele cromatice ofera spatiului personalitate si unitate

Pentru ca mobila era in linii mari aceeasi, iar interioarele aveau nevoie de personalitate, designerul Alexandra Zabunov a ales pentru fiecare spatiu o cromatica si o tema decorativa distincte, pe care le-a introdus cu ajutorul tapetului. De exemplu, apartamentele cu doua camere, destinate in special tinerilor, au beneficiat de culori vibrante si de contraste puternice. Din aceasta categorie face parte si cel din imagini, in cazul caruia tonul a fost dat de nuantele de oranj. E surprinzator ce pot face cateva pernute colorate si cateva mici accente bine plasate. Tapetul ales a dat textura peretelui si luminozitate incaperii, datorita insertiilor metalice ce reflecta lumina naturala, dar si cea produsa de corpurile de iluminat. Un look aparte il au tablourile. Acestea sunt fotografii printate pe stiplex transparent la Fabrica Flash si montate pe distantieri. S-a obtinut astfel un efect interesant de suprapunere a fotografiei pe modelul tapetului.

Idee!

Varianta unor corpuri suspendate cu adancimi diferite este foarte practica in bucatarie, deasupra blatului de lucru.

Neutru si luminos: alb si bejuri pentru dormitor

Fundalul amenajarii – adica parchetul, vopseaua lavabila si chiar mobila – trebuia sa fie relativ neutru, potrivit ideii de locuinta universala. Notele personale au fost date de tapet, textile si corpuri de iluminat, toate menite sa ofere fiecarui apartament un efect vizual aparte. Acesta este insa mai pregnant in zona de zi, formata din living si bucatarie. Dormitorul propune o schema de culori mai blande, care permit inserarea in decor a altor elemente, cum ar fi obiectele personale ale viitorilor locatari (carti, fotografii, mici suveniruri) sau niste textile de pat colorate. Dressingul spatios si finisat in alb a fost realizat la comanda, dupa desenele Alexandrei, de firma Concelex SA, care a executat si restul mobilierului. Patul si canapeaua sunt facute la comanda la Divani Concept, cu tesaturi Aquaclean. 

Majoritatea corpurilor de mobilier au fost realizate la comanda, insa, la capitolul accesorii, designerul Alexandra Zabunov a apelat la oferta magazinelor. Astfel, veiozele din dormitor, pernele, masuta de cafea si covorul din living au fost achizitionate de la IKEA, quilt-ul de pe pat este de la Inside, iar o parte din pernutele decorative sunt luate de la Bricostore.

Material realizat cu sprijinul designerului Alexandra Zabunov, I Love Colours Studio, [email protected], tel.: 0722-662.443

Material publicat in revista DOMUS, editia aprilie 2011

Articole similare

Cum sa amenajezi un living de familie prietenos

Elena Virlan

De ce sa-ti iei o veioza inteligenta si unde o gasesti

casamea.ro

Transformarea uimitoare a unei biserici în locuință elegantă

Alina Boicu

Lasă un comentariu