Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

8 trucuri care te pot ajuta să-ţi amenajezi casa economic

Reamenajarea casei pare un ţel foarte greu de atins pentru persoanele care dispun de un buget mic. countryliving.com ne dezvăluie 8 trucuri care ne pot ajuta să ne bucurăm de o casă frumoasă investind puţini bani. Se pare că secretul stă în alegerile înţelepte şi soluţiile creative.

1. Formează-ţi o fiziune, fă-ţi un plan!

Înainte de toate, trebuie să ştii ce îţi doreşti de la viitoare amenajare şi cum vrei să arate. Pentru asta, răscoleşte cataloage, reviste, broşuri etc. şi urmăreşte amenajări gata făcute. Această acţiune o poţi face fără să cheltui niciun ban. Pentru inspiraţie, poţi cere de la prieteni reviste mai vechi şi să rupi paginile care te interesează. O altă variantă ar fi să printezi imaginile găsite pe Internet.

2. Urmăreşte discounturile în perioada în care vrei să amenajezi!

Ultimele produse din seriile vechi se vând, de multe ori, la preţuri uimitor de mici. Aşadar, ia în calcul această variantă atunci când reamenajezi.

3. Învaţă să faci mici compromisuri!

Produsele care aparţin brandurilor cunoscute nu sunt singura soluţie viabilă. Există multe magazine de cartier cu produse de calitate şi la preţuri rezonabile. Dacă ai copii mici şi/sau animale de companie, iar piesele de mobilier nu îşi pot păstra aspectul impecabil, achiziţionează şi o piesă de mobilier care prezintă un mic defect, dar care se vinde la un preţ mai avantajos.

4. Verifică magazinele online!

Există unele magazine online în care oamenii vor să vândă urgent anumite produse. De cele mai multe ori, astfel de produse se comercializează la un preţ mai mic faţă valoarea lor reală.

5. Alege culori neure şi obiecte atemporale!

Culorile neutre sunt foarte permisive în cea ce priveşte diversitatea decoraţiunilor. Apoi, tendinţele vin şi pleacă, dar dacă alegi culori neutre şi elemente de decor atemporale, nu va trebui să le schimbi prea curând. În plus, ia în calcul faptul că produsele în trend au preţuri mai mari.

6. Optează pentru achiziţii noi, dar la low cost!

Bucătăria se numără printre cele mai exploatate încăperi, prin urmare, lasă mai repede semne ale uzurii. Dacă vrei să înlocuieşti mobilierul, evită magazinele cu produse foarte scumpe deoarece poţi achiziţiona un mobilier practic şi dintr-un lanţ de magazine cu preţuri mici.

6. Alege finisaje în culori preţioase!

Dacă vrei să elimini senzaţia de banal şi ieftin din decor, achiziţionează plăci ceramice sau alte tipuri de finisaje în culori precum auriu, argintiu sau cu aspect lucios. Vor oferi acea atingere de lux în decor fără să cheltui o avere.

7. Vopseşte obiectele vechi!

Multe dintre piesele de mobilier vechi vor arăta impecabil prin revopsirea lor. Această soluţie este valabilă nu doar pentru mobilierul din lemn, ci şi pentru alte obiecte din casă, pentru a le îmbunătăţi aspectul. De exemplu, cu ajutorul spray-urilor poţi vopsi diverse obiecte din plastic, metal şi nu numai.

8. Priveşte elementele de decor cu noi ochi!

Atunci când nu îţi permiţi să cumperi un corp de mobilier în ton cu decorul, alege unul cu aspect neutru, căruia să îi schimbi ulterior înfăţiarea. Unele piese de mobilier pot fi pictate sau acoperite cu tapet, autocolante, stickere, putând deveni de nerecunoscut.

Sursa foto: www.countryliving.com

Articole similare

Decorati cu ajutorul luminii!

Ana-Maria Oancea

Apartamentele Papei Benedict al XVI-lea

RL online

Casa eco cu influente asiatice

Simona Popa

Lasă un comentariu