Image default
LifeStyle

8 plante care nu necesita udare frecventa

Plantele si florile sunt o binecuvantare in orice gradina, insa multe dintre ele necesita multa atentie in ingrijire si udare frecventa. Iata o lista cu 8 plante pe care le puteti uda rar si care va pot face viata mai usoara. In plus, puteti face economie si la apa.

1. Ehinacea

Este o planta cu flori mari, violet, nativa din centrul si estul Americii. Echinacea este folosita pentru a trata raceli comune, dar si alte afectiuni. Pe langa rolul medicinal i se poate adauga si un rol decorativ in gradina, ca accente de culoare pe timpul verii. Planta tolereaza soarele si solul bine uscat. In lunile de vara, este necesar sa beneficieze de lumina si apa, mai ales daca nu ploua mai mult de o saptamana.

2. Rosmarinus officinalis

Rozmarinul ofera un dublu beneficiu: arata bine, dar este si comestibil. Astfel, vei avea mereu o mirodenie proaspata la indemana. Planta iubeste soarele si rezista bine in conditii uscate. Daca locuiti intr-o zona calda, nu veti avea probleme cu rozmarinul pe tot parcursul anului. In zonele cu clima rece, trebuie mutata la interior, daca e cultivata la ghiveci.

3. Achillea millefolium

Coada soricelului infloreste in mai si iunie, deci o puteti folosi ca un accent de culoare in gradina. Este de preferat sa o cultivati langa flori care infloresc primavavara devreme, cum ar fi laleaua, sau langa cele care infloresc vara tarziu. Coada soricelului traieste la temperaturi ridicate, cu apa putina si rezista la altitudini mari.

4. Stachys byzantine

Aceasta planta perena are o textura unica, de aceea a fost asociata cu limba unui miel. Rezista bine la soare, insa nu iubeste temperaturile mari si umiditatea. Cu alte cuvinte, reprezinta o alegere excelenta pentru un climat uscat. In zonele cu clima rece, va avea un aspect de “planta moarta”, inse revine la viata primavara. Aceasta planta se raspandeste pe masura ce creste, deci atentie unde o plantati.

5. Asclepias tuberosa

Aceasta planta perena prefera solurile nisipoase bine drenate si necesita foarte putina apa. Infloreste din mai si pana in septembrie. Are flori frumoase, portocalii, care atrag fluturii.

6. Perovskia atiplicifolia

Salvia ruseasca este o planta lemnoasa si aromata care produce flori  mov simpatice care atrag albinele si fluturii. Infloreste de la sfarsitul primavarii pana in octombrie. Iubeste lumina si soarele, dar este suficient de robusta pentru a rezista la vant si vreme rece.

7. Sedum

Frunzele carnoase ale acestei plante ajuta la retinerea apei in conditii uscate. Planta este recunoscuta pentru diversitatea formelor si dimensiunilor. Unele stau in pozitie verticala, altele culcate la pamant, insa toate au flori atractive si colorate: roz, verde lime etc.

8. Lantana

Se cunosc in jur de 150 de specii de la aceasta planta ce provine din zonele tropicale din America de Sud si Africa. Aceasta planta este disponibila intr-o varietate de culori ce isi schimba adesea nuantele. Cand e mica necesita udare, dar pe masura ce creste trebuie sa fie udata o data pe saptamana.

Sursa foto: www.realsimple.com

Articole similare

Protectia solara oferita de PHARMACERIS S

comunicat de presa

Cum fac marketing imobiliar?

comunicat de presa

Trateaza corect cu Bepanthen Extra cele mai frecvente afectiuni ale pielii bebelusului tau!

casamea.ro

Lasă un comentariu