Image default
Amenajare gradina Amenajari Exterioare

8 modalităţi de a crea o grădină romantică

Te atrag spaţiile romantice şi ai vrea să obţii puţin romantism în grădina casei tale? Fără îndoială, există numeroase soluţii care se pot aplica şi în cele mai mici grădini.

Un premiat designer de exterior, Charlotte Rowe, a oferit câteva sfaturi utile pentru www.countryliving.com despre cum poţi să transformi grădina într-un loc romantic în care să te bucuri nu doar cu familia, ci şi cu partenerul de viaţă.

Iată care sunt cele 8 sfaturi ale designerului pentru cei care vor să ofere o notă romantică grădinii:

1. Construieşte arcade şi alei ascunse.

Charlotte sugerează împărţirea grădinii pe arii de interes deoarece te ajută să delimitezi exact zonele practice de cele de relaxare, axându-te pe cele din urmă. De exemplu, poţi construi arcade inegale într-un colţ al grădinii astfel încât să îl transformi într-un loc de evadare. De asemenea, prin crearea unor unghere şi cotloane vei obţine un loc perfect de refugiu şi relaxare cu iz romantic.

2. Creează locuri confortabile de relaxare.

Fie că petreci timpul singur, fie cu persoana iubită sau cu prietenii, o idee utilă constă în crearea unor locuri de relaxare confortabile. De pildă, poţi crea spontan un loc de şedere prin aşezarea unor pleduri/pături moi şi a unor pernuţe direct pe iarbă. De asemenea, o bancă joasă acoperită cu pernuţe sau un set complet de mobilier de relaxare poate adăuga farmec grădinii, iar ţie confort şi stări de bine. Unii ar putea prefera o sofa de exterior şi otomane sau un balansoar sub o pergolă tradiţională. O piesă atemporală şi romantică în acelaşi timp este leagănul, care poate atârna de ramura solidă a unui copac. Leagănul nu e doar un element de distracţie pentru copii, ci şi un loc de relaxare pentru adulţi. Şi încă un pont. Indiferent de soluţia pe care o alegi, înconjoară-te de ierburi aromatice sau flori parfumate.

3. Apelează la iluminatul artificial.

Un iluminat corespunzător poate transforma rapid o grădină banală într-una romantică. Lămpile de sol, felinarele, instalaţiile (de pom) sunt doar câteva surse de iluminat care pot oferi un aer feeric şi romantic grădinii. Acestea pot fi amplasate în jurul viţei de vie, în copaci sau arbuşti. O modalitate mai simplă pentru serile de vară constă în amplasarea unor lumânări în suporturi mari din sticlă (pentru un efect spectaculos) în jurul locurilor de relaxare.

4. Creează o sursă de apă.

O fântână arteziană poate adăuga o notă romantică grădinii. În plus, sunetul apei oferă acea senzaţie plăcută de linişte şi calm. Pentru asta nu este nevoie de o fântână arteziană sofisticată, ci şi un sistem simplu de curgere a apei.

5. Decorează grădina cu statuete.

Există elemente decorative care imprimă grădinii un aer romantic, iar statuetele se numără printre acestea. Aşadar, nu le omite dacă vrei să te bucuri de o grădină romantică şi cu personalitate.

6. Cultivă plante căţărătoare sau cu flori bogate.

Cum sunt bijuteriile pentru o femeie, aşa sunt florile pentru o grădină. Designerul recomandă trandafirii (inclusiv soiurile sălbatice) şi florile căţărătoare sau plantele cu flori mari pentru a crea o atmosferă specială.

7. Creează un spa în grădină.

Pentru cei mai aventuroşi, un spa în aer liber înseamnă relaxare şi romantism. E adevărat, această soluţie implică şi costuri mai mari, dar imaginează-ţi cum e să petreci serile într-o cadă plină cu arome sub cerul liber. În completare pot veni un colţ de lectură sau un şezlong confortabil şi obţii un cadru desăvârşit.

8. Amenajează un living în aer liber.

Dacă spaţiul îţi permite, un living în aer liber îţi va asigura tot confortul, mai ales dacă îl completezi cu elemente decorative de interior, cum ar fi perdele sau draperii. În cazul în care grădina sau curtea interioară este prea mică, amplasează un hamac pe terasă.

Sursa foto:

www.countryliving.com

www.pinterest.com

Articole similare

Hamamelis infloreste iarna!

Dan Mazilu

Pyracantha, arbust decorativ

Dan Mazilu

Idei practice de decor cu accesorii baie pentru oglindirea fidela a stilului personal

comunicat de presa

Lasă un comentariu