Image default
Amenajare bucatarie Practic

8 idei de renovare a bailor

O data mutati in chirie, problemele s-au ameliorat, insa, nu au disparut in niciun caz pentru ca desi ne simteam inconfortabil in casa in care locuiam, nu ne doream sa investim in ea pentru ca nu stiam pentru cati ani urma sa fie a noastra. Vremurile trec si am decis, poate dupa casatorie sa ne luam propriul apartament cu ajutorul bancii sau cu al parintilor si iata-ne cu un apartament mic, cel mai adesea ponosit si care are nevoie de o renovare considerabila, insa bugetele sunt foarte reduse.

In acest caz, recomandarea noastra este sa incepeti procesul de reabilitare a locuintei dintr-una dintre camere si sa il continuati in ritmul dumneavoastra, cu sustinere si cu imaginea casutei de vis in minte. Astazi vorbim despre renovarea baii si va prezentam opt modele de bai “before and after” ca sa va demonstram ca indifferent cat de neagra pare situatia, exista solutii si acestea nu trebuie neaparat sa fie costisitoare.

In cazul in care va confruntati cu o baie mica puteti apela la oglinzi, la o podea in culori foarte deschise si la varuirea peretilor in alb, apelati la rafturi prinse in perete deasupra nivelului capului pentru a castiga si mai mult spatiu, schimbati arhitectura iluminarii incaperii pentru a crea iluzia de loc generos, renuntati la banala faianta sau gresie si vedeti ce alternative aveti, optati pentru un look elegant cu ajutorul placilor alb-negru, replicati prin culoare un pian de exemplu, etc.

Ideile sunt nenumarate si costurile nu sunt fabuloase, insa se simt la un buget calculat foarte bine si atunci va propunem si solutii alternative. Posibilitatile de finantare exista si sunt croite dupa nevoile fiecarui proprietar. De exemplu, contractele de economisire-creditare sunt o varianta inteligenta de a obtine fondurile necesare unei asemenea renovari cu sprijin din partea statului si cu costuri foarte mici. In cadrul unui contract de economisire-creditare, in primii 3-5 ani veti strange bani, timp in care beneficiati si de dobanda si anual de prima de la stat de 25% din cat economisiti (pana la limita  de 250 de euro/an).

Dupa aceasta perioada, puteti opta pentru un credit locativ care poate avea ca destinatie o renovare completa a apartamentului sau refacerea sistemului de incalzire, sau alte lucrari de reabilitare sau reamenajare.

Daca scopul dumneavoastra este sa va reconstruiti locuinta intr-un timp foarte scurt si nu puteti sa asteptati finalizarea perioadei de economisire (in medie 3-5 ani) ,  puteti lua un credit anticipat atasat contractului de economisire-creditare.  Aceasta este solutia potrivita pentru a avea  acces imediat la bani si sa va transformati casa asa cum doriti. Perioada de rambursare a creditului anticipat se suprapune practic cu perioada de economisire de la contractul de economisire-creditare

In momentul in care se incheie perioada de economisire (dupa maxim 5 ani), creditul va fi rambursat partial: o parte va fi achitata din sumele economisite la contractul de economisire-creditare, unde intre timp s-au acumulat si primele de stat si dobanzile platite de banca, iar restul creditului in lei va fi inlocuit prin creditul locativ, unde rata dobanzii este fixa si coboara pana la doar 4,5% pe an.

 

Articole similare

Barul din living

RL online

O bucatarie gri impecabila

Elena Virlan

Dormitorul de la A la Z

Ana-Maria Oancea

Lasă un comentariu