Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

7 trucuri care ajuta la marirea vizuala a spatiului

Daca un spatiu este mic, nu trebuie sa fie si inghesuit. Iata cateva trucuri care te ajuta sa faci un spatiu mic sa para mai mare.

1. Oglinzi

Folosirea oglinzilor se numara printre cele mai simple trucuri de marire vizuala a spatiului. Intr-un living sau dormitor cu suprafata redusa, o oglinda mare (asezata la sol si folosita ca obiect decorativ) va reflecta lumina si va ajuta la amplificarea vizuala a spatiului.

2. Alb, alb, alb

Finisajele albe joaca in rol important in crearea senzatiei de spatiu. Atunci cand peretii si tavanele sunt albe, se estompeaza linia care le separa, astfel ca sesizezi mai greu unde se termina unul si unde incepe celalalt. Rezultatul se traduce prin tavane care par mai mari.

3. Imprimeuri

Imprimeurile au un impact vizual puternic, ajutand la micsorarea sau marirea vizuala a spatiului. De exemplu, un tapet cu dungi verticale va crea senzatia ca incaperea este mai inalta, iar un covor cu dungi va largi vizual camera.

Citeste si: Modificari de structura pentru marirea spatiului

4. Ordine

Pastrarea in ordine a cartilor si a tuturor obiectelor din incapere va crea senzatia de spatiu aerisit si spatios.

5. Suprafete lucioase

Mobilierul cu suprafete lucioase va reflecta lumina si ofera iluzia de spatiu. De asemenea, intr-un dining sau o bucatarie in care masa si scaunele au picioare inalte si subtiri, se va crea senzatia de spatiu aerisit.

6. Perdele transparente

Lumina naturala contribuie la crearea unei atmosfere luminoase si aerisite. Prin urmare, intr-o incapere mica, perdelele transparente sunt cele mai indicate accesorii de acoperire a ferestrei.

7. Un punct focal

Agatarea unei opere de arta sau a unei fotografii pe un perete intr-o culoare neutra va crea un punct focal, oferind senzatia unui fundal larg.

 

Articole similare

Stilul Baroc Contemporan

Mariela Vanu

Textile pentru o casa de aristocrati

revista Caminul

Workshop: Gradinaritul, pas cu pas – 30 martie

RL online

Lasă un comentariu