Image default
Home

7 tipuri de cazi de baie: avantaje si dezavantaje

Cada reprezinta unul dintre cele mai importante elemente care utileaza sala de baie. Fiind o achizitie pe termen lung, trebuie sa va ganditi la multi factori ce tin nu doar de estetica si gusturile personale, ci si de tipul spatiului in care vreti sa o integrati, gradul de rezistenta la impact sau durata de viata.

Pentru a face cea mai  buna alegere, trebuie sa „cantariti” avantajele si dezavantajele fiecarui tip de cada, astfel incat sa stiti ce model corespunde mai bine nevoilor voastre.

Cazile din fonta se numara printre cele mai vechi tipuri de cazi. Acestea sunt apreciate indeosebi pentru faptul ca prezinta o rezistenta mare la impact si pastreaza mult timp apa calda. Insa, au o greutate mare si sunt mai greu de instalat. Persoanele care detin astfel de cazi si nu doresc sa le inlocuiasca, le pot reconditiona.

Cazile din otel acoperite cu email prezinta rezistenta mare in timp, se pot vopsi, repara si chiar picta, iar in ceea ce priveste pretul, sunt mai ieftine. Insa, trebuie tinut cont si de faptul ca au o  greutate mare, racesc repede apa si se pot zgaria usor.

Cazile din lemn reprezinta o noutate la noi, desi lemnul este un material folosit din cele mai vechi timpuri. La realizarea lor, se foloseste lemn de esenta tare, tratat cu lacuri speciale astfel incat sa reziste mult timp expunerii la apa. Ca si modalitate de fabricare, se aplica o tehnologie similara cu cea a realizarii yachturilor. Cazile din lemn se pot intregra in multe tipuri de bai, de la rustice si pana la moderne sau minimaliste. Principalul dezavantaj al acestor cazi este dat de pretul foarte ridicat.

Cazile din acril beneficiaza de un design variat, sunt mai usoare decat cele din otel, mai usor de montat si de manevrat, dar se pot deforma usor. Daca in urma cu cativa ani se deteriorau la produsele abrazive de curatat, in timp au aparut solutii de slefuire post instalare. Cazile de baie din acril sanitar tind sa le inlocuiasca pe cele realizate din materiale traditionale. Acrilul sanitar impiedica depunerea impuritatilor pe suprafata sa, iar curatarea se face cu detergent obisnuit. Acest tip de cazi au un pret mai ridicat.

Cazile din polimeri sunt o copie estetica a celor din marmura, granit sau onix si in prezent se gasesc in mai multe culori. Sunt mai scumpe decat cele din acril. Nu ofera o rezistenta indelungata, deoarece gelul special care imbraca polimerul se exfoliaza cu timpul, descoperind materialul de baza. Acest tip de cazi crapa mai usor si mai repede.

Cazile din piatra sunt naturale, unice, spectaculoase, ideale pentru baile rustice, traditionale sau cele de lux, originale. De regula, o astfel de cada este realizata prin sculptarea unei bucati mari de piatra. Si cum natura nu produse pietre in serie, rezulta cazi unice prin forma, culoare si dimensiuni. Ca atare, clientii pot sa achizitioneze o cada care sa fie diferita de toate celelalte modele disponibile. Cazile din piatra ofera reale avantaje de ordin estetic, insa pretul mare le face mai putin accesibile.

Cazile din sticla reprezinta o solutie optima pentru baile exclusiviste, in care se pune un accent pronuntat pe design. Astfel de cazi sunt usoare, atragatoare, dar fragile si scumpe.

Articole similare

Design Shanghai, Asia’s leading design event was a blast

Sânziana Iaru

Usor de realizat: suport de ghete pentru vreme rea!

Alexandra Petraru

Invata cum sa ai o vaza de inspiratie nautica

Catalina Coca

Lasă un comentariu