Image default
Amenajari Exterioare Balcon si terasa

7 tendințe de amenajare a bucătăriei

Ca în multe alte domenii, și în cel al amenajărilor interioare se anunță schimbări în fiecare an – unele interesante, altele mai puțin apreciate. Pentru a crea un spațiu plăcut și totodată funcțional când vine vorba de amenajarea bucătăriei, există câteva principii de design pe care nu ar trebui să le ignori.

Bucătăria este mai mult decât un spațiu în care pregătim mâncarea – este locul în care întreaga familie se reunește pentru a lua masa și a petrece timp impreună sau chiar locul în care ne relaxăm și primim musafiri. Prin urmare, felul în care amenajăm această cameră trebuie să fie echilibrat din punct de vedere estetic. Iată câteva tendințe de amenajare pe care nu trebuie să le treci cu vederea.  

Mix câștigător – contemporan și rustic

Designul contemporan mascat subtil de accente rustice poate face din bucătărie o încăpere primitoare. Dacă optezi pentru design monocrom, adaugă accente vintage pentru un plus de eleganță. 

Note de culoare

Dacă vrei ca bucătăria să fie uni, în culori neutre sau chiar albă, detaliile devin cheia amenajării. Nu ezita să optezi pentru accente de culori vii – veselă colarată, mobilă cu elemente contrastante, carpetă cu design inedit etc. 

Dulapuri din lemn de mesteacăn

Blatul de bucătărie cu aspect de marmură este preferat în combinație cu mobila din lemn natural de mesteacăn, fie alb, fie într-o nuanță deschisă. Acest mix conferă eleganță și dă luminozitate încăperii, asigurând o estetică prețioasă.  

Texturi mixte pentru pereți și pardoseală

Una dintre cele mai dificile misiuni când vine vorba de amenajare este să alegi designul pentru pardoseală și pereți, mai ales în contextul în care îți dorești că acestea să fie asorate. Nu te limita la un singur pattern pe care să îl folosești în ambele cazuri, jonglează cu fome și culori. 

Accente gri

Bucătăriile bicolore cu nuanțe foarte apropiate sunt în trend, iar efectul vizual poate fi cu adevărat remarcabil. Trebuie doar să ții cont de modul în care folosești derivatele celor două culori pentru a amenaja bucătăria într-un mod echilibrat. Folosește nuanțe de gri, în special ca acente metalice. 

Decor minimalist

Mai puțin înseamnă mai mult – este o regulă care încă funcționează și pe care o poți aplica cu succes în amenajarea bucătăriei. Nu este nevoie să aglomerezi spațiul cu mobilă și accesorii, ci te poți limita la linii simple și compartimentare eficientă cu spații ascunse.

 

Varietate de finisaje din lemn 

Accentele vintage încă sunt la modă, dar estetica rustică poate căpăta alte valențe dacă îți folosești creativitatea pentru a îmbina elemente distincte în design. Folosește finisaje din lemn cu nuanțe contrastante și texturi îndrăznețe pentru a crea o dinamică surprinzătoare. 

Sursa foto: http://domino.com

Articole similare

Iarba ornamentala, estetica in orice gradina

Georgiana Sfarlea

Din dragoste pentru ghiveciul tau

Catalina Coca

Se da startul la gradinarit

RL online

Lasă un comentariu