Image default
LifeStyle

7 sfaturi pentru a-ti pastra pernele si pilotele in forma maxima

Un pat confortabil e un pat curat. Uite cateva sugestii si ponturi care sa te ajute sa iti pastrezi patul in forma maxima.

  1. Ar fi optim sa iti pastrezi pilota intr-o husa de bumbac. Daca e din pene, acestea au nevoie de aer care sa circule atunci cand sunt puse la pastrare. Daca aceasta e facuta din material sintetic atunci poti sa o pastrezi si intr-o husa de plastic.

  2. Impatureste pilota in timp ce apesi pe ea pentru a-I reduce volumul. Pune pilota impaturita in husa si inchide-o bine. Ar fi bine ca husa sa aiba un fermoar care se inchide sus, dar nu e neaparat necesar.

  3. Ai grija sa iti pastrezi pilota intr-un loc uscat pentru a te asigura ca nu va face mucegai.

  4. Atunci cand iti despachetezi pilotele sau pernele ar putea parea sifonate si plate. Poti sa le readuci la starea lor naturala si pufoasa prin scuturarea viguroasa sau poti sa le infoi bagandu-le in uscator. Pernele si pilotele noi ar trebui tinute la aer, dar nu in soare, pentru o zi sau doua inainte de a le folosi pentru prima data si apoi la fiecare trei sau sase luni.

  5. Le poti spala de mana sau la masina, dar separate de alte haine. Foloseste apa calduta si detergent normal, dar nu folosi sub nicio forma clor. Ai grija sa fie clatite bine inainte de a le usca. Acestea ar trebui intinse cu abur pentru a scapa de cutele enervante, dar ar fi bines a nu le calci. Sau poti cumpara cearceafuri care nu se sifoneaza, care sunt ceva mai scumpe, dar macar nu te mai chinui cu ele.

  6. Pernele trebuie spalate cel putin de doua ori pe an. Acestea pot sa stranga in interior bacterii si mucegai care pot cauza diaree, astm si bronsita.

  7. Cearceafurile trebuie spalate o data pe saptamana. Cearceafurile nespalate contin acarieni, celule de piele, uleiuri, fluide ale corpului, transpiratie etc.

Articole similare

Lafarge Romania are un nou Country CEO

comunicat de presa

Distribuitorul Gerard in Romania

comunicat de presa

Cand vorbim despre lifestyle, vorbim despre Fine Living, canalul care iti coloreaza viata!

comunicat de presa

Lasă un comentariu