Image default
LifeStyle

7 plante de apartament care necesita intretinere minima

Iti plac plantele si florile, dar dezarmezi cand afli cat de greu se intretin? Ei bine, exista numeroase specii de flori nepretentioase, care se vor imprieteni cu mediul mai ostil al unui apartament de bloc.

1. Ficusul este o planta viguroasa, lemnoasa, cu frunze mari si verzi. Se adapteaza bine la conditii de mediu variate, putand creste frumos si intr-un apartament de bloc.

2. Violeta africana (Saintpaulia) se numara printre cele mai populare plante de apartament. Violetele au nevoie de lumina, insa nu trebuie tinute in razele directe ale soarelui.

Citeste si: Minighid de ingrijire a plantelor de apartament

3. Crinul pacii (Spathiphyllum) creste ca o tufa bogata in frunze de un verde intens. Pe timp de vara, tolereaza foarte bine umbra si semiumbra, insa iarna prefera locurile insorite.

4. Dracena creste in spatii intens luminate, insa rezista bine atunci cand nu este udata. Chiar daca se ofileste, isi revine imediat dupa ce primeste apa.

5. Voalul Miresei (Chlorophytum comosum) creste in ghivece atarnate si poate ajunge la  60-75 cm latime si 60-100 cm lungime. Radacinile tind sa umple un ghiveci, astfel ca necesita replantare o data la cativa ani.

Citeste si: Cum protejam plantele de apartament

6. Epipremnum este o planta care poate creste pana la 3-4 metri. Tolereaza bine toate tipurile de lumina, inclusiv pe cea artificiala. Poate fi lasata sa atarne sau poate fi sprijinita de un suport.

7. Cactusul de Craciun este o specie de cactus cu flori rosii sau roz intens, care rezista la lumina slaba si temperaturi joase.

Citeste si: Bolile plantelor de apartament

Articole similare

Kingfisher il numeste pe Christian MAZAURIC in functia de CEO al Brico Depot Romania

casamea.ro

Cele mai bune plante de apartament pentru purificarea aerului

casamea.ro

Concertul DestinNatie AdrianNaidin.ro va fi reluat pe 26 decembrie, la TNB, de la ora 17:30

casamea.ro

Lasă un comentariu