Image default
Amenajare living Practic

7 motive sa iei masa in aer liber

Daca ai o terasa sau o curte, acum ca e vara si e cald ar fi bine sa iei masa in curte cat mai des. Pe langa faptul ca aerul iti va face bine cu siguranta, nu ai cum sa nu vrei sa iei masa afara daca o vei aranja intr-una dintre aceste 7 variante de design descrise mai jos.

1. Pentru marchiza de Ravenel, Jackie de Ravenel, si fiica ei, Rebecca de Ravenel, terasa casei lor din Bahamas e locul lor preferat de luare a mesei cu familia si prietenii. “Casa noastra e legata de viata pe insula. E plina de plante tropicale, scoici si multe nuante de albastru si alb deoarece se potrivesc cu culoarea marii”, spune Jackie. Pentru farfurii si aranjamentul floral s-au inspirat dintr-un model cu legume.

2. Sue Fisher King este regina aranjarii meselor din San Francisco. Cu obiecte din magazinul ei de design de case, a aranjat una dintre mesele ei foarte colorate. “Foloseste culori! Acestea fac ca masa sa prinda viata. Mie albul nu imi spune nimic”, explica aceasta.

3. Inspirata de luxuriantele plante de primavera-vara, designerul floral din Los Angeles, Stephanie Schur a aranjat un brunch alfresco de vis. “Imi place sa incorporez elemente vechi in aranjamentul meu. Nu prea multe ca sa nu arate prea invechita, dar cateva il fac foarte special. Colectionez sticla, iar acesta e un mod minunat sa adaugi culoare. Paharele de aici scot in evidenta schema mea botanica bogata. Vasele de ceramica sunt moderne., tacamurile aurii adauga caldura si stralucire, dar acestea sunt mate asa ca sunt surprinzatoare.”

4. Pentru o masa obisnuita in aer liber, designerul Aaron Hom foloseste paharele sale frantuzesti de sticla din 1940, farfurii de zi cu zi Heath si tacamuri vintage Christofle.

5. Cameliile se arcuiesc peste o masa exterioara imbracata in material Dahlia de la Clarence House. “Servetele apretate, lumina lumanarilor, iasomie intr-un bol de secolul XIX – acestea exte un lux simplu si rafinat”, spune designerul Lindsay Reid.

6. Cunoscuta pentru faptul ca detine comori greu de gasit, Ann Koerner, un dealer de antichitati din New Orleans, foloseste iubirea ei pentru colectii si cand aranjeaza masa. “Tatal meu a petrecut timp in Africa prin anii 1930 si s-a intors cu artefacte frumoase si textile cu care am crescut. Chiar si in ziua de azi nu pot rezista la astfel de dungi facute in Liberia si vopsite indigo. Iubesc culorile, texturile si felul in care pot fi suprapuse cu aproape orice.”

7. O masa rustica de bistro frantuzesc si scaune de la Inner Gardens primesc pete vibrante de culoare de la materiale cumparate de Chris Barrett din Milan. “Te simti de parca esti in Siena, dar cu un gratar”,spune acesta.

 

Articole similare

Cum maschezi un calorifer?

Alexandra Petraru

Livingul viitorului – mari spatii goale

Ion Diamandi

Copilarie regasita

Ana-Maria Oancea

Lasă un comentariu