Image default
Practic

7 moduri de a ascunde patul intr-o camera tip open-plan

Pentru multi dintre noi, ideea de a locui intr-o garsoniera nu este un scenariu de dorit. Pe langa spatiul mic, nu este o bucurie sa stii ca patul tau se afla in camera de zi. Exista, totusi, un remediu – iata cateva metode inteligente de a ascunde patul la care poti apela si tu in astfel de situatii.

Ascunde-l in spatele unei draperii

Aceasta este una dintre cele mai simple solutii la care poti apela si poate fi aplicata daca ai un living mai generos sau daca preferi o camera de zi cu dimensiuni mici, in locul uneia care sa aiba patul la vedere. In timp ce alte solutii propun mobilier la comanda si cheltuieli mai mari, aceasta este o metoda ieftina si comoda.

Daca nu preferi o draperie, poti obtine acelasi efect cu ajutorul unor separatoare de camera unde poti pune obiecte decorative si carti si care permit luminii sa ajunga si in zona de dormit.

Utilizeaza panouri glisante

Obtine efectul unei camere in interiorul altei camere cu ajutorul unor panouri glisante care sa delimiteze zona de dormit. In functie de necesitatile tale de confort, acestea pot fi translucide sau chiar cu suprafete care sa reflecte lumina, tip oglinda. De asemenea, daca optezi pentru panouri cu elemente decorative, ele pot deveni pereti accent pentru living.

Pat rabatabil peste canapea

Daca ai o canapea extensibila sau una cu spatar demontabil sau din perne, ea poate deveni cu usurinta un suport pentru un pat rabatabil. Sigur, poti opta pentru solutia clasica de a utiliza canapeaua extensibila pentru dormit, insa, de multe ori, aceasta nu ofera confortul necesar unui somn odihnitor. Asadar, plaseaza canapeaua in fata unui mobilier cu pat rabatabil incastrat si schimba functiunea living-ului atunci cand vine seara.

Pat rabatabil peste locul de luat masa

Aceasta solutie deriva din ideea expusa la punctul anterior si iti permite sa nu renunti la un spatiu decent de luat masa. Alege o masa cu un picior telescopic, pentru a o putea ascunde sub pat atunci cand decizi ca este timpul sa mergi la culcare!

Mobilier tip podium

Este o idee extraordinara, mai ales pentru apartamentele tip studio, in care bucataria se afla in aceeasi camera cu restul functiunilor. In acest caz, probabil ai la dispozitie un spatiu ceva mai generos, care iti permite sa realizezi o zonificare mai accentuata. Astfel, amplaseaza zona de sezut sau locul de luat masa pe un podium de sub care poti glisa un pat atunci cand ai nevoie.

Foloseste plafonul

In afara de paturile rabatabile, mai exista si paturile suspendate care, in timpul zilei, pot fi ridicate pana la tavan. Ce-i drept, mecanismul este ceva mai costisitor, insa este o idee pe care o poti lua in considerare daca spatiul tau nu este prea ofertant.

In cazul in care ai o camera inalta, inspira-te din solutiile aplicate camerelor copiilor si realizeaza o supanta pentru dormit. Spatiul de dedesubt poate fi utilizat pentru activitatile de peste zi, iar deasupra ai in permanenta un pat pe care sa-l poti utiliza in timpul noptii. Unde mai pui ca este o solutie boema, parca luata dintr-un apartament chic, parizian.

Inspira-te de la japonezi

Japonezii sunt recunoscuti pentru stilul minimalist al locuintelor. Acestia nu au paturi, ci dorm pe saltele confortabile pe care le strang in timpul zilei pentru a putea utiliza dormitorul pentru alte activitati – meditatie, exercitii fizice, etc. Poti aplica si tu aceasta strategie daca ai reusit sa-ti amenajezi, in prealabil, un spatiu de depozitare suficient cat sa incapa si o saltea.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

Idei de amenajare a locuintei atunci cand ai o familie numeroasa

casamea.ro

Cum ne organizam camara?

Catalina Coca

Sala de sport la tine acasa

Elena Turcu

Lasă un comentariu