Image default
Amenajari Exterioare

7 idei de fantani arteziene pe care le poti crea singur

Apa reprezinta unul dintre cele mai importante elemente in amenajarea unei gradini in stil japonez sau chinez. Indiferent de stilul de amenajare, fantanile arteziene infrumuseteaza spatiile verzi din jurul casei, facandu-le mai atragatoare si relaxante. Iata cateva idei de fantani arteziene pe care le poti realiza singur cu costuri mici.

1. Fantana-ceainic

Adauga un pic de originalitate gradinii sau curtii cu o fantana arteziana realizata dintr-un ceanic din fier si un butoi vechi de vin.

2. Gradina in miniatura

Daca nu beneficiezi de o gradina spatioasa, confectioneaza o mini gradina cu ajutorul unor panouri din lemn. Aceasta poate fi umplută cu pamant de ghiveci, pietris (de marimea boabelor de mazare) si apa. Se va integra perfect pe o veranda sau balcon.

3. Fantana arteziana din pietre

Ideea este simpla, insa implica ceva efort fizic. Pietrele trebuie fixate (lipite) una peste alta in asa fel incat sa nu se demoleze. Rezultatul este incantator.

4. Fantana din bambus

Daca vrei sa oferi un aer exotic gradinii, confectioneaza o fantana arteziana cu ajutorul unor vase/butoiase din bambus. Atentie! Trebuie sa ai si un sistem de circulare a apei bine pus la punct.

5. Fantana ceramica cu sistem de recirculare a apei

Sunetul apei ca un murmur continuu va transforma gradina intr-un spatiu foarte relaxant si magic.

6. Fantana din ghivece de flori

O fantana unica din ghivece vechi de flori de diferite dimensiuni. Simpla si incantatoare.

7. Fantana din stropitori

Aceasta fantana cool realizata din stropitori reciclate si o albie pentru spalarea rufelor va completa perfect decorul unei gradini rurale sau rustice.

 

 

Articole similare

Decoreaza gradina cu piatra naturala

Catalina Coca

Gard viu din plante cataratoare

Dan Mazilu

Cum ingrijim trandafirul de gradina?

Elena Turcu

Lasă un comentariu