Image default
Amenajari Interioare

7 idei de design interior in stil african

Chiar neinitiati fiind putem recunoaste foarte usor piese specifice stilului de decorare african.

Mobilierul si obiectele ornamentale din lemn sunt decorate prin sculptare, covoarele din lana sunt decorate cu motive africane, o diversitate de textile cu simboluri specifice, tapiterii si fete de perna sunt brodate cu figuri ale animalelor din savana africana, tot in interioarele stilului african intalnim impletituri din ratan si compozitii din fier forjat si variate obiecte decorative, vase din lemn sau din piatra.

Alte accente la fel de importante in amenajarea inspirata din stilul african vin din arta traditionala realizata manual sau din mestesugul african, ustensile din lemn, sculturi exotice enigmatice, masti aduse din anumite ritualuri, toate corespunzand unui peisaj in stil african.

Stilul africat interpretat in amenajarile urbaneTendintele actuale ne sugereaza un mix de elemente moderne, uneori chiar high-tech, si elemente inspirate din decoul african. Traditionalele masti sau un accent de culoare tare, un galben luminos spre exemplu, pot crea un backgound perfect intr-o amenajare minimalista care va iesi din tipare.

Culori Specifice interioarelor africaneDin paleta de culori predimonanta in stilul de amenajare african se vor remarca: galbenul, rosu, portocaliu, culori calde care sugereaza un climat sufocant, fierbinte, pasional. Si pentru ca in desert echilibrul este asigurat de oaze, acelasi lucru se intampla si in amenajarea interioara in care apa, transparenta, poate echilibra vizual decorul.

Cufere hispano-maure, realizate din lemn de cedru sau abanos, acoperite cu piei de camila sau de bivol, incrustatii din oase colorate, alama sau cupru, lampi marocane de pardosea, acoperite de asemenea cu piele sau pictate in culori naturale ne transmit intr-o amenajare ca stilul de design african este unul dintre acele trenduri care stimuleaza imaginatia si creeaza acel sentiment de apartenenta la o lume a misterelor. 

Un stil exotic si grotesc in acelasi timp, trebuie sa recunoastem ca stilul african demonteaza niste stereotipuri despre amenajarile interioare urbane, atunci cand este folosit pentru a condimenta estetica amenajarilor interioare.

Specialisti inspirati ne astepta in showroom-urile Koncepto din Cluj Napoca si Constanta cu mai multe informatii despre ceea ce inseamna stilurile de amenajare, ce transmit ele si cum facem selectia atunci cand ne dorim sa mixam piese din registre diferite in amenajarile noastre

Articol preluat de pe Design Boutique 

Articole similare

Idei de amenajare pentru bucataria anului 2012

RL online

O fostă fabrică de ciment a fost transformată în casa spectaculoasă a unui arhitect

Sânziana Iaru

Baie mica si fara fereastra? Nicio problema, exista solutii de amenajare

casamea.ro

Lasă un comentariu