Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

7 idei creative de a scoate holul din anonimat

Holul de la intrare face prima impresie, buna sau rea. De aceea, designerii de interior ne sfatuiesc sa gasim solutii de amenajare care sa transforme holul intr-un spatiu atragator, primitor si cu personalitate.

De exemplu, vopseste o banda pe toata lungimea holului pentru a expune o colectie de fotografii inramate si rafturi pentru depozitarea cartilor. Restul peretilor ii poti vopsi intr-o nuanta calda de alb.

Foloseste textile cu patternuri! Mai exact, acopera scarile interioare cu un covor care sa prezinte patternuri bogate in culori puternice (rosu, violet etc.). Pentru a obtine corespondente in decor, foloseste acelasi tip de covor si pentru hol. Aceste covoare vor adauga frumusete si culoare unui hol cu finisaje albe.

Foloseste o culoare inchisa! Atunci cand sunt folosite cu grija, culorile inchise pot lucra bine intr-un spatiu mic. De exemplu, albastrul petrol utilizat pe un perete poate face holul mai intim si primitor. Apoi, vopseste treptele scarii in aceeasi nuanta, lasand partile laterale si podeaua albe, ca in imaginea de mai jos:

Adu natura in casa! Transforma holul intr-o extensie a exteriorului prin acoperirea peretilor cu un tapet ce prezinta imprimeuri botanice. O podea din piatra naturala va face o legatura mai stransa cu exteriorul si natura. La final, adauga un covor verde si moale si cosuri cu flori. Deja te simti ca in gradina!

Alege culori vibrante! Nu ai suficient curaj sa optezi pentru un living portocaliu? Atunci alege aceasta culoare cool pentru hol si, cu siguranta, vei obtine efectul “Wow”.  O varianta ar fi sa acoperi peretii cu tapet sau autocolant tematic (precum cel din imagini), un covor cu dungi colorate si un scaun cu tapiterie din catifea orange.

Joaca-te cu culorile! Foloseste combinatii de culori distractive pe pereti opusi. O astfel de solutie este economica deoarece investesti doar in cateva cutii de vopsea. Un efect decorativ puternic il au si corpurile de iluminat cu design spectaculos.

Ofera holului un aer country! De multe ori, holurile par niste spatii sterile carora le lipsesc acel aer homey. O varianta draguta este sa alegi stilul country, mai ales daca si amenajarea celorlalte spatii se bazeaza pe elemente traditionale. Asadar, insereaza textile in culori naturale, piese de mobilier din lemn natural, cosuri din fibre etc.

Introdu in amenajare accente aurii! Adauga o nota de lux printr-un tapet metalic sau cu ajutorul unei podele din gresie galbena. Astfel, vei oferi holului un aspect stralucitor si elegant. 

Sursa foto: www.housebeautiful.co.uk

Articole similare

Nu exagera cu portocaliul!

Mihaela Calin

Best Board

Luana Ibacka

O casa de exceptie “Made in Brasil”

Simona Popa

Lasă un comentariu