Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

7 greşeli de decorare care fac încăperile să pară mai mici

Când vine vorba de amenajarea, fiecare centimetru contează. Acest lucru este valabil nu doar pentru locuinţele mici, ci şi pentru cele mari. Greşelile de decorare de orice fel pot face şi cele mai spaţioase încăperi să pară înghesuite şi întunecate.

Fiecare etapă de amenajare este dificilă – combinarea culorilor, aranjarea mobilierului, alegerea accesoriilor etc., indiferent de mărimea spaţiului. countryliving.com a realizat un top al celor mai frecvente greşeli de decorare care fac spaţiile să pară mai mici. Conform acestuia, există unele capcane de decorare în care proprietarii cad adesea, iar rezultatul se traduce prin spaţii mai mici decât sunt în realitate. De aceea este indicat chiar şi în încăperile mari să se meargă pe principiul “less is more”.

Pe de altă parte, modul în care sunt sunt alese şi combinate culorile şi elementele de decor pot ajuta semnificativ la senzaţia de amplificare a spaţiului. De exemplu, ştiai că piesele de mobilier amplasate la câţiva cm de perete creează iluzia de spaţiu deschis? De asemenea, deşi pare forţat să foloseşti trei lămpi de iluminat într-o cameră minusculă, în realitate, mai multe surse de lumină ajută spaţiul să pară mai mare.

1. Potriveşti orice (culori, materiale, patternuri etc.).

2. Optezi pentru tapet (sau alte finisaje) în culori închise care absorb lumina şi care fac încăperea să pară mai mică decât este în realitate.

3. Amplasezi incorect mobilierul, adică îl fixezi de perete sau îl grupezi necorespunzător.

4. Supraîncarci camera cu ornamente şi decoraţiuni.

5. Montezi perdelele şi draperiile prea jos, micşorând vizual înălţimea camerei.

6. Utilezi camera cu prea multe corpuri de mobilier.

7. Iluminezi greşit camera, adică foloseşti doar un singur corp de iluminat în centrul acesteia.

Evitând greşelile de mai sus şi aplicând tipsuri inteligente de amenajare, vei reuşi să obţii un decor atrăgător, aerisit şi funcţional.

Sursa foto: www.countryliving.com

 

 

Articole similare

Revista AFI

RL online

Apartament mic, dar cu multa personalitate

Elena Virlan

Arhitectura cubista

Roxana Girceag

Lasă un comentariu