Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

62mp – confort pentru o familie tanara

Desi ii place stilul clasic, totusi proprietarul a optat pentru o amenajare moderna. Motivul? Apartamentul nu era suficient de spatios pentru a se preta la un ambient in stil clasic. Punctul de plecare l-a constituit ideea de interior unitar si ordonat, axat pe culorile sale preferate, si anume mov si lila.

In zona de zi, planul de amenajare a fost adaptat la conditiile existente. Plafonul inalt, ferestrele mici si lumina naturala insuficienta au „impus” finisaje si mobilier in culori deschise, lucioase, care sa reflecte lumina. Lustra cu inaltime reglabila emite o cantitate suficienta de lumina, iar aplicele au rolul nu doar de a ilumina, ci si de a crea o scena vizuala de impact. Formele curbe ale bibliotecii si abajururile cilindrice ale corpului de iluminat estompeaza rigiditatea data de tapet, covor si de formele drepte ale mobilierului. 

Gazdele noastre, un cuplu tânar de bucuresteni, au intrat in posesia acestui apartament in urma cu doi ani. Chiar daca facea parte dintr-un imobil vechi, construit in 1938, acest lucru nu i-a descurajat. I-au atras suprafata lui, precum si zona in care se afla. Locuinta, compusa din doua camere, detine o arie totala de 62 de metri patrati, in care sunt incluse si doua balcoane mici. Daca dimensiunile interiorului i-au satisfacut pe cei doi tineri, in schimb, compartimentarea nu era tocmai una convenabila pentru ei. De aceea, au luat primele masuri in acest sens. Astfel, au eliminat o parte din peretii din hol pentru a obtine mai multa libertate de miscare, au montat o usa pentru a separa holul de dormitor (si deci pentru a beneficia de intimitatea necesara) si au renuntat la cea care delimita holul de bucatarie. De asemenea, in locul baii de serviciu (desfiintata inainte de achizitionarea apartamentului) au creat un spatiu de depozitare generos. Dorindu-si maximum de confort si functionalitate, proprietarii au vizat inlocuirea tuturor instalatiilor si a finisajelor. Practic, au amenajat locuinta de la zero. Un obiectiv esential al lor l-a constituit ascunderea tuturor cablurilor si tevilor, urmarind sa obtina un spatiu foarte ordonat. Ca in orice demers de acest gen, nu a lipsit nici documentarea de pe internet si din publicatiile de specialitate.

Prin recomandare, au ajuns la magazinul Galeriile Noblesse si, fiind incântati de gama extrem de variata de produse si de serviciile de specialitate, au decis sa inceapa o colaborare. Prin urmare, au achizitionat de aici mobilierul, obiectele sanitare, textilele, corpurile de iluminat si o mare parte din decoratiuni. La Galeriile Noblesse au cunoscut o echipa de specialisti formata din designeri, proiectanti, condusi de managerul Silviu Preda, care au reprezentat pentru ei un real sprijin. Pornind de la discutii detaliate cu privire la conceptul de amenajare ce urma a fi implementat, au stabilit impreuna stilul si cromatica, personalul oferindu-le suportul necesar pe tot parcursul procesului de amenajare.

Din cauza dimensiunilor reduse, bucataria a primit o atentie sporita atât din punct de vedere al utilarii, cât si estetic. Folosirea tapetului de culoare brun-roscat si alegerea scaunelor cu un alt finisaj si o alta culoare decât cele ale mesei dau o nota originala si extravaganta decorului. Pentru obtinerea unui look simetric si cât mai placut, electrocasnicele au fost incorporate in mobilier.

Elegant si cald, dormitorul reprezinta un spatiu foarte primitor. Parchetul folosit in living este prezent si aici, pentru a intari legatura dintre camere. Noptierele si comoda cu linii drepte se imbina armonios cu lustra rotunda, iar efectul liniar dat de covoare este in contrast cu motivele ornamentale ale tapetului. Rosul, culoarea de accent folosita peste tot, se regaseste la tapetul care acopera unul dintre pereti.

Holul se evidentiaza pe de o parte prin finisaje precum gresia ce imita piatra si tapetul cu nervuri, iar pe de alta parte prin piese de design originale si interesante, precum oglinzile-cuier si puful, care este dotat si cu spatiu de depozitare. Initial, proprietarul si-a dorit un cuier sub forma de pom, dar in ultima clipa a optat pentru acest model cu oglinzi, deoarece este mai practic.

Baia, un spatiu extrem de mic, a reprezentat o adevarata provocare, având in vedere ca trebuia sa i se gaseasca o solutie de amenajare care sa fie totodata moderna, intima si personala. Pentru a fi satisfacute exigentele de ordin functional, s-a schimbat pozitia lavoarului, s-a montat un bideu si s-a renuntat la usa care facea legatura cu dormitorul. Prezent in restul casei ca accent, rosul este aici culoarea de baza. Mobilierul rosu inchis, lacuit, este pus in evidenta de placile ceramice deschise si mate. De asemenea, elementele decorative de culoare maro – prezente pe unele placi de faianta – se asorteaza perfect cu finisajul usii.

Desi colaborarea cu Galeriile Noblesse a fost una fructuoasa, totusi procesul de amenajare s-a derulat pe parcursul a zece luni, din cauza dificultatilor pe care tinerii proprietari le-au intâmpinat cu echipele de muncitori, fiind nevoiti sa le schimbe de nenumarate ori. Insa rezultatul final a meritat toate eforturile.

Articole similare

Alegerea designerilor: ce culori vor fi la moda anul acesta

casamea.ro

Macoveanu Ioana

RL online

Decor cu radiouri vechi

Alexandra Petraru

Lasă un comentariu