Home LifeStyle Practic

6 strategii de prevenire a dăunătorilor domestici

A face față dăunătorilor domestici, atât în interior precum și în exteriorul casei, reprezintă un proces costisitor și de durată.

Fie că vorbim despre șoareci, furnici, ploșnițe sau gândaci, procesul de Deratizare, Dezinsecție și Dezinfecție (DDD) poate fi prevenit cu ajutorul unor strategii ușoare și ieftine.

Citește despre 6 strategii de prevenire a dăunătorilor domestici

1. Folosește alimente reziduale drept momeală

Pare evident să menții curățenia și să aspiri firimiturile și bucățile de alimente reziduale pentru a evita atragerea dăunătorilor. Dar un alt mod de a gândi este să folosești alimentele drept momeală.

Asigură-te că grămada de compost este departe de casă! De asemenea, plasează strategic o sursă de hrană și poate chiar un adăpost la marginile exterioare ale proprietății. Poate părea contraintuitiv să hrănești dăunătorii, dar un șoarece fericit în altă parte este egal cu o casă fericită cu o bucătărie fără șoarece.

Plasează intenționat firimituri pentru a vedea exact de unde vin furnicile, pentru a găși cuibul furnicilor. O capcană naturală împotriva furnicilor este mălaiul pentru că se vor umfla și vor muri atunci când vor bea apă.


2. Pune un vânător de pază

Pisica este un animal de companie grozav, dar este și un vânător eficient al dăunătorilor. De la molii la muște până la rozătoare, pisicile sunt prădători naturali.

Spre deosebire de exterminatorii profesioniști, pisica nu lasă otrăvuri periculoase în jurul casei. Pe langă o companie caldă și un nou membru al familiei, pisica te poate ajuta în lupta de prevenire a dăunătorilor domestici.

3. Cumpără plante antidăunători

Da, sunt reale și da, sunt recunoscute pentru proprietățile împotriva insectelor. Spre exemplu lavanda, busuiocul, iarba de limon (lămâița) și menta se numară printre plantele care acționează ca niste substanțe insectifuge naturale.

De asemenea, poți să folosești uleiurile esentiale din aceste plante dacă stilul de viață (lifestyle) nu-ți permite să îngrijești plante.

O altă metodă de prevenire a dăunătorilor domestici din categoria insecte vine de la o plantă carnivoră.

4. Cumpără pământ de diatomee

Orice discuție pe tema combaterii dăunătorilor ar trebui să includă pământul de diatomee (DE). Pentru utilizare în casă, în jurul copiilor și animalelor de companie, diatomita poate fi folosită pentru combaterea acarienii de praf, ploșnițelor, gândacilor și a puricilor.

Funcționează prin deshidratarea insectelor, așa că poți să lași pământ de diatomee pe traseele dăunătorilor domestici, pe covoare, pe saltele și mobilier. Odată expuși, se vor întoarce de unde au venit, se vor deshidrata și vor muri în 24 de ore până la cinci zile.

Pentru o substanță care nu este toxică, este ieftină și ușor de găsit. Diatomeele sunt plante acvatice care își obțin singure energia prin procesul de fotosinteză. De aceea, pământul de diatomee este folosit intern, ca supliment alimentar, precum și extern pentru că sustine consolidarea pielii și a părului.

5. Folosește lâna de oțel

Pentru orice spații deschise sau găuri, poți să foloseți lâna de oțel. Fabricată din vată din oțel inoxidabil, lâna de oțel se folosește pentru etanșarea găurilor și a crapaturilor din zidărie. Este vorba despre singurul lucru pe care rozatoarele nu îl vor mesteca.

6. Cumpără un dezumidificator sau închiriază un generator de ozon

Păianjenii, rozătoarele și o mulțime de dăunătorilor domestici adoră subsolul, partea inferioară a casei și colțurile întunecate. Poți să creezi o atmosferă mai puțin primitoare, menținând umiditatea scăzută cu ajutorul unui dezumidificator.

De asemenea, procesul de ozonificare distruge virusuri, bacterii, mucegaiuri și omoară insectele și rozătorarele. Totuși, trebuie să apelezi la specialiști care folosesc un generator de ozon pentru că nu trebuie folosit în exces.

Iar dacă problemele cu dăunătorilor domestici nu pot fi prevenite, cel mai responsabil este să apelezi la o firmă specializată de servicii de Deratizare, Dezinsecție și Dezinfecție. Soluțiile care pot fi achiziționate trebuie să fie avizate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Related posts

Luminita Gliga – expozitie de pictura 4/12

Adina Meyers

5 iunie, Ziua Mondială a Mediului 2020. Cum ne poate proteja natura de pandemii?

Adina Meyers

Noua bucatarie a Christinei Applegate

Adina Meyers