Image default
Practic

6 sfaturi pentru dressing-uri si dulapuri organizate

A-ti organiza inteligent si eficient lucrurile pe rafturi, in dulapuri si in sertare poate fi un proces destul de anevoios, fara sa vorbim despre cat de usor se instaleaza haosul la doar cateva zile dupa ce ai pus lucrurile intr-o oarecare ordine.

In primul rand, trebuie sa renuntam la ideea ca dulapurile sunt facute pentru a depozita toate lucrurile din casa. Un prim sfat este acela de a face curat periodic in dulapuri, sifoniere, dressinguri si in alte spatii de depozitare, renuntand la lucrurile de care nu mai ai nevoie. Iti va fi mai usor sa le sortezi daca le imparti in patru categorii – de pastrat, de donat, de aruncat si de reparat.

Downlinens.com au un pont bun pentru a-ti sorta hainele din sifonier: aseaza toate umerasele cu fata spre tine, iar de fiecare data cand asezi inapoi o bluza, un tricou, o camasa sau o rochie purtata, intoarce umerasul. Dupa un an, renunta la toate hainele de pe umerasele care au ramas in pozitia initiala, cu fata spre tine, deoarece nu le-ai purtat deloc ultimele 12 luni.

Daca obisnuiesti sa separi fetele de perna de cearsafuri si te-ai saturat de dezordinea pe care o creezi de fiecare data cand cauti fiecare piesa din set, poate ar fi timpul sa schimbi abordarea. Iti va fi mult mai usor sa pastrezi ordinea in dulap si sa gasesti la timp ceea ce cauti daca tii cearsafurile si fetele de perna impreuna, in set.

A-ti amenaja inteligent spatiul (inclusiv al dulapurilor) este un aspect important in organizarea eficienta a lucrurilor. Daca ai un sifonier care se intinde pe tot peretele si e plin de umerase, gandeste-te la o modalitate prin care sa introduci si cateva sertare in peisaj, in care sa tii tricourile, lenjeria, incaltaminte sau alte accesorii.

De asemenea, aeriseste periodic dulapurile si mentine un miros proaspat cu ajutorul unor odorizante sau saculete cu diverse ierburi aromate.

Nu in ultimul rand, incearca sa-ti dedici putin timp in fiecare saptamana sau luna pentru a aranja lucrurile din dupaluri. Cu putina disciplina vei evita momentele neplacute in care nu mai gasesti nimic la locul lui.

 

 

Articole similare

Masa cu accente asiatice

Anca Ghiorghiu

Bucatarie traditionala cu farmec natural

Elena Virlan

Topul celor mai frumoase dormitoare cu tente regale

casamea.ro

Lasă un comentariu