Image default
Amenajari Exterioare Balcon si terasa

6 sfaturi pentru amenajarea biroului de acasa

Te-ai intrebat vreodata cat de confortabil este biroul de acasa si cat de productiv/a esti atunci cand lucrezi de acasa? Iata cateva sfaturi care va pot ajuta sa ai un birou organizat si mai mult spor la lucru.

Munca si/de acasa nu mai este o noutate. Prin urmare, alocarea unei camere pentru birou sau amenajarea unui spatiu de lucru in living sau dormitor este o necesitate reala. Pentru ca munca de acasa sa fie la fel de eficienta, trebuie sa iti creezi conditii pe masura. Iata ce poti face.

1 Alege un loc suficient de luminos pentru amenajarea biroului. Daca instalezi biroul pe hol sau intr-un colt al camerei in care nu patrunde suficienta lumina naturala, vei fi nevoit sa te folosesti mereu de lumina artificiala.

2. Alege culori neutre, calde pentru finisaje si mobilier. Alunga din minte culorile vibrante care sunt obositoare pentru ochi. Daca iti plac culorile tari, alege albastru sau tonuri mai puternice de gri.

3. Pastreaza ordinea in/pe birou. Asta presupune sa faci curat periodic pentru a elimina toate lucrurile adunate in timp si care nu-ti mai folosesc. In caz contrar, iti vei transforma biroul intr-un depozit cu lucruri inutile, care te vor incurca atunci cand lucrezi.

4. Elimina factorii perturbanti. De exemplu, daca prichindeii tai isi instaleaza locul de joaca langa birou, te vor abate de la lucru. Prin urmare, creeaza-le un spatiu de joaca in alta camera, pentru a te putea concentra pe ceea ce ai de facut. Este de evitat si amplasarea biroului langa un dressing care e utilizat de toti membrii familiei. Te vor deruta de fiecare data cand il vor accesa.

5. Pastreaza pe birou doar lucrurile strict necesare: un calculator, cateva produse de papetarie si uneltele de scris. Nu ai nevoie de un arsenal de carti, reviste si ziare care sa ocupe mult loc pe masa de lucru.

6. Decoreaza spatiul intr-un mod distractiv sau in asa fel incat sa te inspire. Un citat drag, un tablou, o decoratiune handmade sunt doar cateva exemple de lucruri care vor face spatiul atragator si stimulativ.

Articole similare

Si o baie mica poate fi amenajata asa cum iti doresti

casamea.ro

Holul de la intrare: cum il amenajam?

Catalina Coca

Gradina familiei Turcu-Brancu

Simona Popa

Lasă un comentariu