Image default
LifeStyle

6 plante toxice pe care, probabil, le ai pe langa casa

Ti-ai pus vreodata intrebarea daca plantele pe care le ai in casa sau in jurul locuintei pot reprezenta un real pericol pentru tine, cei dragi sau pentru animalele de companie? Ai fi surprins sa afli cat de multe dintre acestea pot cauza probleme de sanatatea si, uneori, pot fi letale. Chiar daca tu nu le vei consuma in mod constient, riscul este prezent pentru animale si copii.

Narcise

Cu totii ne bucuram primavara de narcise, unele dintre primele flori care se deschid in gradina. Desi le consideram „prietenoase”, ele contin substante toxice – concentratia maxima fiind in bulbul florii. Daca ai un caine care obisnuieste sa sape din gradina, ar trebui sa ai grija deoarece ingerarea bulbilor poate sa cauzeze voma, diaree, convulsii si aritmie cardiaca.

Oleandru

Adusi din zonele mediteraneene, oleandrii sunt o bucurie vizuala pentru curtile noastre datorita inflorescentelor alb, roz sau rosii. Din pacate, toate partile acestui arbust sunt toxice si au existat cazuri in care o singura frunza a cauzat unui copil ameteala, incetinirea batailor inimii si convulsii.

Azalee

O alta planta pe care ne-o dorim in gradina din cauza florilor bogate este azaleea care, de ce sa nu recunoastem, ne face curtile sa arate ca in reviste. Din pacate, aceasta este chiar mai toxica decat oleandrul, iar ingerarea unei singure flori, frunze sau tulpini poate sa fie letala sau sa iti cauzeze simptome ca: dureri abdominale, dificultate de a respira, paralizie sau coma.

Crini

In general, cu cat o planta este mai frumoasa sau are un miros mai puternic, exista sanse mai mari ca aceasta sa fie toxica. Crinii sunt flori pe care multi dintre noi le daruiesc, asa ca pisica ta poate sa ingereze accidental floarea pe care o ai in vaza. Consecintele sunt grave si constau in insuficienta renala si moarte.

Rubarba

Atunci cand vine vara, rubarba este prezenta des in bucatariile noastre din cauza tulpinii din care se fac placinte absolut delicioase. Din acest motiv, gospodinele care au posibilitatea de a avea o mica gradina de legume cultiva rubarba. Ce nu stie majoritatea este ca, spre deosebire de tulpina, frunza este otravitoare si poate cauza insuficienta renala.

Vasc

Exista numeroase tradititii care presupun prezenta vascului in casele noastre, fiind, asadar, usor accesibile copiilor si animalutelor de companie. Planta este cu atat mai atractiva cu cat produce mici fructe de culoare alba despre care un copil poate crede ca sunt comestibile, asociindu-le cu afinele sau coacazele. Poate cauza probleme digestive, incetinirea batailor inimii si efecte halucinogene.

Sursa foto: www.housebeautiful.com

Articole similare

Parisul cunoaste o crestere pe segmentul de lux

casamea.ro

Salata de spanac: sanatate si energie

Elena Virlan

Pregateste caloriferul pentru iarna!

RL online

Lasă un comentariu