Image default
LifeStyle

7 plante de interior perfecte pentru atmosfera de sărbători

În prag de sărbători, din casa ta nu trebuie să lipsească plantele specifice sezonului. Ușor de îngrijit în interior, acestea oferă profunzime decorului, atât prin culori cât și prin prospețime. Îți propunem 10 plante perfecte pentru atmosfera de Crăciun care își face simțită prezența în căminul tău:

Poinsettia (Steaua Crăciunului)

Este planta-semnătură a Crăciunului ale cărei culori se vor remarca cu siguranță în decor. Bracteele roșii ale acestei plante decorative o fac să fie și un cadou potrivit pentru cei dragi. 

Ilex (Laur)

Faptul că arbustul își păstrează frunzele verzi tot anul îl recomandă celor care doresc să aibă și iarna plante decorative în casă. Îl poți aranja sub formă de coronițe pe care să le agăți pe uși. Boabele roșii ale Ilexului aparțin doar soiurilor feminine.

Trandafirul Crăciunului

Interesant este că această plantă montană nu face parte din familia Rosaceae-a trandafirilor clasici pe care îți place să îi așezi de obicei în vază. Este o plantă perenă asociată cu Crăciunul datorită unei legende europene. 

Vâscul

Deși mulți dintre noi îl folosesc ca ornament în preajma Revelionului, vâscul poate înfrumuseța locuința și de Crăciun, sub formă de buchete. Asociat cu sărutul încă din secolul al 18-lea, vâscul este considerat benefic pentru tratarea unor afecțiuni, iar legenda spune că aduce belșug în casă. 

Cactusul Crăciunului

Trendul plantelor suculente continuă și spre final de an, Cactusul Crăciunului fiind una dintre plantele care nu trebuie să lipsească din casă în această perioadă. Florile sale roz arată cel mai bine la înălțime, când plantă este așezată în ghivece suspendate.

Cyclamen

Funcția ornamentala a acestei plante derivă din aspectul armonios al florilor mari albe, roșii sau violet, cu câte 5 petale cu vârfuri îndoite și răsfrânte. Este o plantă perenă care trebuie irigată frecevent și care are nevoie de drenaj foarte bun.

Amaryllis (Crinul de cameră)

Crinul de cameră, sau Steaua Cavalerului, este o plantă bulboasă de ghiveci care se îngrijește ușor și care ne bucură iarnă cu florile ei mari, în formă de trompetă. Acestea au culori variate, de la alb la roșu intens, ceea ce înseamnă că poate fi ușor adaptată mai multor tipuri de decor. 

Sursa foto: www.housebeautiful.com

 

Articole similare

Cum alegem un sistem de supraveghere pentru casa?

casamea.ro

Nicio masă fără peşte. La conservă, că e mai sigur şi mai gustos!

comunicat de presa

Pavlova cu capsuni

RL online

Lasă un comentariu