Image default
Home

6 modalităţi de a vopsi mobilierul vechi

Cel mai uşor şi ieftin mod de a o readuce la viaţă un corp de mobilier vechi şi ponosit este de a-l vopsi.

Vopseaua face minuni cu orice piesă de mobilier care şi-a pierdut aspectul şi culoarea. O cutie cu vopsea îi poate reda strălucirea şi şansa de a fi reintegrată în decor. Suntem siguri că te gândeşti să acoperi întreaga suprafaţă cu 1 – 2 straturi de vopsea într-o singură culoare. Ei bine, ai putea să experimentezi idei noi, cum ar fi crearea unor modele. În rândurile următoare îţi oferim câteva idei interesante de a folosi vopseaua pentru a obţine un mobilier cu look mult mai atrăgător:

Contururi

Stratul de vopsea este doar începutul… Pasul al doilea constă în crearea contururilor. Ceea ce oferă personalitate acestei piese de mobilier sunt detaliile, adica acele contururi albe, care se pot face cu vopsea albă (sau altă culoare), utilizând o pensulă foarte mică.

Efectul umbră

Efectul umbrelor este în trend, aşa că reprezintă o bună variantă de a schimba imaginea mobilierului. Acest efect se poate obţine utilizând mai multe nuanţe ale aceleiaşi culori. Interesant, nu?

Culori energizante

Cu 2-3 piese de mobilier vopsite în culori energizante (cum ar fi diverse tonuri de roz, roşu, galben sau albastru) vei anima şi înveseli imediat o cameră. În plus, aceste piese de mobilier pot aduce accentele de culoare necesare într-un decor tern.

Dungi

Efectul vizual al dungilor este garantat. Totuşi, te sfătuim să mergi pe varianta obţinerii unor dungi asimetrice şi în culori diferite, ca în imaginea de mai jos:

Efecte speciale

Vopselele speciale te ajută să oferi mobilei spectul dorit: maritim, vintage, rustic etc. O variantă ar fi utilizarea unei vopsele cu aspect antichizat astfel încât să obţii un mobilier cu patină.

Modele geometrice

Formele geometrice oferă decorului un aspect ludic şi dinamic. Pentru a crea astfel de forme cu ajutorul vopselei nu trebuie să fii specialist. Tehnica este simplă şi constă în trasarea liniilor corespunzătoare şi acoperirea suprafeţelor care nu urmează a fi vopsite.  

Sursa foto: http://www.bhg.com/

 

 

Articole similare

Cum alegi o somiera de calitate pentru patul tau

comunicat de presa

Cum construim peretii despartitori din gips-carton Rigips

casamea.ro

Solutii de umbrire moderne

Elena Turcu

Lasă un comentariu