Image default
Home

6 greseli care se fac la montarea placilor ceramice

Avand la dispozitie numeroase materiale si solutii pentru renovat de pe Internet, la care se adauga si numeroasele emisiuni tv care prezinta activitati de tip DIY, vei crede ca este floare la ureche sa zugravesti sau sa montezi singur placile ceramice. Si totusi, rezultatele nu sunt mereu cele dorite.

Doar pentru ca aceste actiuni par usoare pentru multe dintre persoanele care le recomanda, nu inseamna ca va fi la fel si in cazul tau sau ca nu vor exista sanse ca rezultatul sa fie contrar asteptarilor. In randurile urmatoare iti prezentam cele mai mari greseli pe care le fac amatorii de DIY atunci cand monteaza singur placile ceramice pe suprafata de deasupra blatului de lucru.

1. Nu se fac masuratori corecte.

La prima vedere, placarea placilor (de mozaic, faianta, gresie) pare simpla si precisa. La fel si masuratorile. Din nefericire, nu se iau in considerare prizele, chiuveta sau pervazul ferestrei. Fiecare dintre aceste elemente trebuie sa fie masurat. Asigura-te ca masori si notezi corect suprafata care urmeaza a fi placata si zonele cu obstacole. Aici se potriveste de minune vechea zicala: “Masoara de doua ori, taie o data.” Daca alegi placi decorative cu modele care, montate una langa alta, formeaza un intreg (de ex, o floare, un vas etc.), evita taierea/injumatatirea lor pentru a pastra modelul dorit.

2. Nu se alege corect culoarea chitului pentru rosturi.

Deoarece peretele de deasupra blatului de lucru este o suprafata verticala si la nivelul ochilor, va fi vazuta din prima clipa de catre orice persoana care intra in bucatarie. Prin urmare, alege corect chitul sau cere sfatul unui profesionist. De asemenea, placile care urmeaza a fi montate trebuie sa se armonieze si cu blatul de bucatarie. Cel mai bine este ca inainte de a cumpara placile si chitul sa aduci acasa cateva mostre pentru a face o proba „de asortare”. Iti vei da seeama mai bine daca se potrivesc in bucataria ta sau nu.

3. Se ignora detaliile.

Montarea placilor necesita atentie la detalii, adica o executie corecta, astfel incat apa sa nu se infiltreze printre „cusaturi”. De asemenea, placile trebuie sa acopere complet suprafata care s-a dorit placata, iar marginile sa fie drepte.

4. Se subestimeaza timpul de montare.

Cu alte cuvinte, aceste persoane isi rezerva un timp mai scurt decat cel necesar. Ca orice proiect de tip DIY, ar putea dura un weekend dar si mai mult de atat. Cu cat o persoana este mai profesionista, cu atat va putea lucra cu o viteza mai mare. Timpul de placare este in stransa legatura cu marimea suprafetei de placare (cati metri liniari sunt de acoperit), cu marimea placilor si tipul acestora (simplu sau cu modele). De asemenea, trebuie luat in calcul si cate taieturi sunt necesare sau de cat de repede pot fi urmate instructiunile.

5. Nu se urmeaza corect instructiunile.

La fel ca in cazul unei retete de bucatarie, trebuie respectate instructiunile astfel incat munca sa fie eficienta, iar executia corecta.

6. Se cheltuiesc prea multi bani.

Chiar daca sunt atrasi de cele mai scumpe placi de faianta sau de mozaic dintr-un showroom, trebuie stiut ca finisarea acestui perete nu este singurul lucru care trebuie realizat in bucatarie. Inca o greseala pe care o fac multi amatori este aceea de a cumpara inainte de a studia oferta. Cu alte cuvinte, achizitioneaza un produs la un pret mare, in timp ce alte magazine ofera acelasi produs la un pret mai mic.

Articole similare

Scapa de condens cu sistemele automate de ventilatie

casamea.ro

Iată cum să cureți spuma poliuretanică întărită sau petele de mortar, de pe diverse suprafețe

comunicat de presa

Mozaicul – un finisaj pretios pentru interioare sofisticate

RL online

Lasă un comentariu