Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

6 greseli care se fac la montarea perdelelor si draperiilor

Considerata o etapa usoara a amenajarii, montarea perdelelor si draperiilor nu reprezinta intotdeauna o actiune reusita. Iata care sunt cele mai frecvente greseli si cum pot fi evitate.

1. Ferestrele nu sunt masurate corect

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa masori cu atentie ferestrele si sa faci ajustari in functie de modul in care iti doresti sa fie tratate ferestrele. Masuratorile corecte te vor scuti de o alta vizita in magazin.

Citeste si: Cum alegem galeria si sistemele de prindere pentru perdele

2. Perdelele sunt montate prea jos

Fixeaza galeria perdelei si draperiei cat mai sus, langa tavan, pentru a face camera sa para mai inalta. Acest detaliu este foarte important intr-o incapere mica.

3. Perdelele sunt prea scurte

Daca intentionezi sa cumperi perdele si draperii de-a gata, asigura-te ca acestea ating podeaua. Mai degraba alegi o perdea prea lunga, pe care sa o scurtezi, decat una prea scurta.

Citeste si: Cum iei dimensiunile perdelelor si draperiilor?

4. Nu se stabileste corect latimea perdelei

In mod traditional, perdeaua trebuie sa aiba o latime dubla fata de cea a ferestrei. De exemplu, daca fereastra are o latime de doi metri, perdeaua trebuie sa aiba cel putin patru metri sau chiar 5.

5. Nu se calca perdelele inainte de a fi montate

Perdele incretite, sifonate au un aspect neplacut, uneori parand murdare. Prin urmare, calca-le inainte sa le montezi. Atentie la tipul de material din care e realizata perdeaua! Calcarea acesteia la o temperatura prea ridicata o poate deteriora.

Citeste si: Cum alegem si cum montam perdelele

6. Galeria si accesoriile pentru galerie nu sunt alese corect

S-ar putea sa constati ca perdelele si draperiile sunt prea grele pentru ca galeria sa le poata sustine. In acest caz este necesar un suport suplimentar. De asemenea, galeria trebuie sa se potriveasca atat cu perdelele, cat si cu restul elementelor din decor.

Articole similare

Idei inspirate intr-un apartament personalizat

Elena Virlan

Cum faci economie de detergent?

comunicat de presa

60 mp potriviti

Omid Ghannadi

Lasă un comentariu