Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

5 trucuri pentru decorarea dormitorului

Aici, fiecare dintre noi va trebui sa se simta cel mai confortabil, fiind locul in care incepem si ne sfarsim fiecare zi din viata. Astfel, potrivit designerilor, amenajarea spatiului de dormit trebuie sa corespunda cerintelor de confort, relaxare si siguranta, intr-un cuvant sa va simtiti bine in propriul vostru camin.

Pentru a reusi sa aduceti dormitorului o atmosfera calda si relaxanta va trebui sa tineti cont de cateva trucuri:

1. Zugraviti dormitorul in culorile voastre preferate in asa fel incat sa va puteti regasi astfel personalitatea. Puteti opta pentru zugravirea in doua culori contrastante: alb/negru, rosu/verde; rosu/galben. Daca doriti sa imbracati peretii in tonuri de orange ii puteti combina cu tonuri de verde. De asemenea puteti opta si catre culori mai indraznete si, de ce nu, in trend. Si cum bine stim ca se poarta violet puteti opta catre acest gen de culoare, combinand-o cu cateva elemente decorative de galben sau argintiu.
2. Materialele folosite la tapiseria mobilierului trebuie sa imbrace acelasi stil coloristic ca si perdelele, draperia sau lenjeria de pe pat. Astfel, daca textura mobilierului imbraca aspecte florale incercati sa pastrati aceeasi linie si la lenjerie si la perdele in asa fel incat in dormitor sa predomine un singur stil.
3. Incercati sa ii oferiti dormitorului anumite decoratiuni de iluminare artificiala. Va puteti folosi de spoturi, lampi sau chiar lumanari parfumate.
4. Pe pat puteti aseza perne decorative din textura destul de moale, fara a pastra insa o anumita ordine sau linie. Este suficient ca acestea sa poata sta asezate in orice unghi al patului.
5. La decorarea dormitorului trebuie sa aveti in vedere anumite elemente decorative. Pentru a crea un spatiu cat mai intim nu trebuie sa neglijam forma, materialul si culoarea draperiilor. Alegerea celei mai potrivite texturi si culori va putea crea un spatiu destul de relaxant pentru ambii parteneri de cuplu.

Articole similare

Gri si negru, varianta mai calda a clasicului black & white

Alexandra Petraru

O casa ca-n povesti amenajata in stil country

Elena Virlan

Amenajare în stil romantic

casamea.ro

Lasă un comentariu