Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

5 tipuri de case din lemn

Casele din lemn se numara printre cele mai vechi constructii ecologice. Aceste locuinte sunt realizate din material lemnos pe diverse tipuri de structuri: modular, din busteni, din panouri etc.

Locuintele din lemn rezista mult mai bine la cutremure si necesita fundatii mult mai reduse ca volum si cost.

Citeste si: Avantajele si dezavantajele caselor din lemn

Case din panouri. Este cea mai avantajoasa financiar si se adapteaza la majoritatea peisajelor. Peretii acestui tip de casa sunt realizati pe baza unui schelet, constituiti din elemente de lemn, distantate la 60 de cm, intre care sunt plasate materialele izolante.

Case din lemn rotund. Exista doua tipuri de lemn din care e construit acest tip de casa. Unul este lemnul rotund calibrat (adica busteanul e prelucrat la aceeasi dimensiune), iar celalalt este lemnul rotund necalibrat (cand busteanul are dimensiuni aproximative).

Citeste si: Avantajele unei case realizate pe structura de lemn

Desigur ca exista mai multe tipuri de case din lemn, cum ar fi casele cu stalpi si grinzi inchise sau cele cu stalpi si grinzi inchise si panouri sandwich. Structura de tip sandwich este realizata din rama de lemn si placata cu gips-carton pe interior, care dau calitati termotehnice deosebite constructiei.

Articole similare

Locuinta P+2E 20/8

RL online

P 0308

RL online

Parter + 1E 07042011

RL online

Lasă un comentariu