Image default
Amenajare living Practic

5 proiecte de amenajare a living-ului cu bucatarie deschisa

In unele locuinte, din cauza spatiului redus, nu exista alta optiune in afara de a integra bucataria in spatiul living-ului. In alte cazuri, beneficiarii prefera acest tip de amenajare pentru a putea petrece mai mult timp cu familia sau invitatii, ori pentru ca nu obisnuiesc sa gateasca zilnic. Iata 5 amenajari moderne pentru astfel de spatii!

Solutie cu bucataria si living-ul unite prin desfiintarea unui perete

Acest mod de amenajare este cel mai eficient deoarece, de la inceput, putem presupune ca exista mai mult spatiu pentru amenajarea acestei camere. De asemenea, de cele mai multe ori se obtine un plan in forma de “L” care ajuta la separarea vizuala a zonelor. Raman vizibile grinzi sau se poate opta pentru amenajarea unui plafon putin mai coborat in zona bucatariei, iar in felul acesta spatiul de gatit si living-ul raman doua functiuni separate la nivel formal.

In astfel de cazuri, spatiul de sezut amenajat cu canapea poate fi pozitionat astfel incat sa fie “cu spatele” la bucatarie.

La nivel stilistic, modul in care se poate amenaja un astfel de spatiu este prin alegerea unui element (textura, culoare, finisaj) care sa faca legatura intre cele doua spatii. Datorita formei planului, este mai facila si iluminarea separata a celor doua incaperi, dat fiind faptul ca in bucatarie este nevoie de o lumina mai rece, fata de camera de zi unde iluminatul trebuie sa induca o stare de confort, de relaxare.

Varianta in care bucataria este parte intregrata a living-ului de forma rectangulara

Cea de-a doua varianta este cel mai des intalnita la garsonierele din blocurile noi, tip “studio”. Aici, bucataria se afla, in general, pe una dintre laturile scurte ale camerei. Principalul aspect pe care trebuie sa-l gestionezi atunci cand amenajezi un astfel de spatiu este separarea zonelor.

Sa nu crezi ca ne referim la construirea unui perete – nu ar fi de dorit intr-o incapere mica. Cu toate acestea, pentru confortul locuitorilor si pentru a pastra atmosfera de relaxare pe care o are, de obicei, o camera de zi, trebuie sa existe o maniera de a separa cele doua functiuni, fara a afecta integritatea camerei.

Daca ferestrele tale sunt pe latura lunga a camerei si pe peretele adiacent celui cu bucataria, o solutie ideala este organizarea unei structuri care sa inglobeze barul, dar si zona multimedia. Daca iti doresti o amenajare mai simpla, poti utiliza canapeaua pentru separarea acestor doua zone, pozitia de sezut fiind cu spatele la bucatarie.  

In cazul in care fereastra este pe una dintre laturile scurte, cea mai la indemana metoda de a realiza separarea este cu ajutorul locului de luat masa. In functie de spatiul pe care il ai la dispozitie, acesta poate fi un bar sau o masa pentru mai multe persoane.

In ceea ce priveste iluminarea, este recomandata utilizarea iluminarii punctuale, cu benzi LED, plasate sub corpurile suspendate din bucatarie. In felul acesta poti asigura o iluminare optima pentru gatit, fara a influenta atmosfera din restul incaperii.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

Eliminati zgomotul din locuinta cu ferestrele potrivite

Olivia Vereha

Cateva lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a-ti amenaja dormitorul

casamea.ro

Cum sa iti creezi propriul colt de rai la tine acasa

comunicat de presa

Lasă un comentariu