Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

5 ponturi pentru amenajarea unei bucatarii mici

Atunci cand te confrunti cu lipsa spatiului, o idee inspirata este accea de a iti dezvolta amenajarea pe verticala.

Prin urmare, atunci cand iti proiectezi mobila pentru bucatarie, ia in calcul acest aspect. Nu renunta la corpurile suspendate si cauta sa fie cat mai inalte. Chiar daca politele de sus sunt mai greu accesibile, se vor dovedi foarte utile pentru tavile, tigaile si cratitele cu care nu umbli frecvent sau pentru conservele pe care le pui la pastrare.

Citeste si: Cum amenajezi o bucatarie mica

Pentru compartimentele ”ordonate” poti folosi usi de sticla, eventual sablata. Transparenta lor nu da aceeasi greutate ca o suprafata compacta si deci nu ”incarca spatiul”. Cel mai indicat pentru un spatiu mic este un mobilier in forma de ”L” sau ”U” care lasa liber centru camerei si exploateaza suprafata peretilor.

Citeste si: Cum amenajezi o bucatarie ingusta

Nu e cazul sa aglomerezi incaperea, montand cabinete suspendate pe toate laturile, dar ar fi bine sa valorifici spatiul cu ajutorul altor accesorii. In acest demers se vor dovedi utile orice tip de polite, cosuri, rafturi si accesorii suspendate. Acestea se pot prinde de tavan sau pe unul dintre pereti, salvand spatiul si totodata decorand incaperea. O bara cu carlige sau una magnetica pot suplini un sertar.

Citeste si: Cum amenajezi o bucatarie patrata

Un alt aspect ce trebuie luat in seama sunt electrocasnicele. Nu alege modele foarte mari si opteaza pentru variantele incorporabile. Acest lucru poate fi foarte practic cand vine vorba de cuptor, masina de spalat vase, microunde sau espressor, acestea putand fi grupate (suprapuse) in cadrul unei coloane de mobilier.

Citeste si: 5 greseli de evitat cand iti amenajezi bucataria

Mobilierul multifunctional este binevenit si aici. Un blat ingust sub care nu s-au montat alte corpuri poate servi ocazional ca loc de servit masa sau chiar ca zona de lucru (birou). Pe acea parte de perete nu pune accesorii suspendate, ci incearca sa decorezi cumva cu ajutorul unor tablouri sau al unei table de scris.

Articole similare

Șifoniere deschise – o soluție inedită pentru mai mult spațiu

casamea.ro

Casa Mea – martie 2011 online doar pe www.casamea.ro

RL online

Gadgeturi inteligente pentru baie si bucatarie

casamea.ro

Lasă un comentariu