Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

5 ponturi pentru a combina suprafetele metalice

Texturile metalice se afla in fruntea tendintelor de cativa ani buni, fiind incluse intr-o multime de stiluri, de la industrial si minimalist la clasic si luxos. Insa, de la sezon la sezon, designerii propun alte si alte tonuri metalice. De la banalele auriu si argintiu, revistele de amenajari sunt acum pline de nuante de aur roz sau cupru. Si asta n-ar fi nimic, daca nu ar mai varia si tipul de suprafata. Deci, mat, satinat sau lucios? Ce alegi si, mai ales, cum combini?

Tentatia este aceea de a schimba toate accesoriile metalice in functie de tendinte. Insa, sa fim seriosi: nici buzunarele noastre nu sunt sac fara fund si nici timpul nu ne permite sa ne schimbam casa de la sezon la sezon. Singura solutie ramane combinarea nuantelor metalice si nu este atat de greu precum pare.

Luciu pe luciu

Secretul combinarii texturilor metalice lucioase sta in pastrarea unui numar rezonabil de nuante. Poti opta pentru tonuri reci de metal, tonuri calde sau chiar pentru o combinatie dintre cele doua, cu un singur amendament: nu exagera. Un exemplu reusit este living-ul de mai sus: mobilier cu picioare din inox argintiu lucios si un accent dominant sub forma unui corp de iluminat tip pendul din cupru. Mai exista cateva mici detalii tot in nuante de cupru lucios, insa ele nu ies in evidenta – doar echilibreaza intreaga imagine.

Textura pe textura

La fel ca in cazul materialelor imprimate, suprafetele metalice cu texturi si finisaje diferite se pot combina la nesfarsit atat timp cat se respecta cateva reguli: suprafetele mari albe le vor taia din intensitate, o textura dominanta le va subordona pe celelalte fiind percepute gradual de ochiul uman sau gasirea unei linii comune.

Combina metalul cu materiale cu texturi naturale

Mult alb „fura” din intensitatea metalelor, insa acelasi efect il pot obtine si texturile naturale. Lemnul, pielea sau lana dau o nota de lejeritate amenajarilor care contin combinatii de metale. E ca atunci cand reusesti sa porti o rochie mai eleganta in timpul zilei fara sa fii ridicola, iar englezii au o expresie minunata pentru a descrie aceasta situatie: „to dress down”.

Adauga materiale luxoase in culori intense

Metalul, indiferent de culoarea lui, poate da un aer foarte rece unei amenajari, asa ca poti rezolva aceasta imperfectiune prin adaugarea unor materiale care dau senzatia de caldura. Catifeaua in tonuri de pietre pretioase este o alegere ideala, unde mai pui ca este o expresie a elegantei si rafinamentului.

Distribuie echilibrat

Atunci cand combini metale, o varianta pe care o poti aborda este sa nu acorzi prioritate niciunuia dintre ele. Impune-ti regula 50/50 si distribuie piesele metalice in mod uniform, astfel incat sa nu iasa in evidenta niciuna dintre texturi.

Sursa foto: www.apartmenttherapy.com

Articole similare

Emisiune 17

Luana Ibacka

7 modele de case care te vor face sa iubesti viata la tara

Elena Virlan

Accesorii pentru cei romantici

Laura Ilica

Lasă un comentariu