Image default
Proiecte si randari Solutii Constructive

5 planuri de case mici, sub 100 mp

Pentru multi dintre noi, 100 mp este limita superioara pana la care putem considera ca avem o casa mica. Cu toate acestea, in aceasta suprafata pot intra o multime de functiuni, astfel incat sa nu fie nevoie sa optezi pentru o locuinta medie sau mare, mult mai costisitoare si mai greu de intretinut. Iata 5 planuri pentru 5 case diferite, cu o suprafata sub 100 mp.

O casa simpla, in regim parter

Am putea spune ca aceasta este o casa pentru aceia mai nepretentiosi dintre noi, cel putin atunci cand vine vorba despre arhitectura si aspectul exterior al unei case. Spunem acest lucru deoarece este o casa simpla, cu un plan rectangular si acoperis in 4 ape, cu un exterior simplu, fara decoratii.

Cu toate acestea, interiorul reuseste sa cuprinda 4 dormitoare, 2 bai si un living generos, cu semineu. Bucataria este deschisa spre living, insa mascata de un perete care nu lasa privirii directe ceea ce se intampla in zona de gatit.

O casa compacta, cu terasa acoperita

Aproape la fel de simpla ca prima casa prezentata, aceasta are o imagine mai complexa la exterior, cu finisaje care dau o atmosfera mai prietenoasa. Zonele de intrare si de terasa exterioara acoperita beneficiaza de un finisaj exterior din piatra, asa cum este tratat si soclul, iar in dreptul ferestrelor apare un finisaj din lemn tratat pentru exterior.

La interior observam o casa extrem de compacta, cu zonele de zi si de noapte bine separate. Trei dormitoare spatioase sunt pozitionate inspre partea din spate a casei, ascunse de zona de intrare. Livingul este conformat sub forma de open-plan, cu bucatarie deschisa si loc de luat masa, iar din aceasta zona de zi se poate accesa o terasa acoperita care inconjoara casa pe doua laturi.

Casa mica, dar cu etaj

Daca terenul este redus ca dimensiune, se poate realiza o casa mica in regim parter + etaj sau mansarda. Avantajul unui astfel de plan este ca separarea dintre zona de zi si cea de noapte este foarte usor de realizat, fiind plasate la etaje diferite. Mai mult, la parter ramane spatiu suficient pentru un garaj, in cazul in care iti doresti sa adapostesti si masina.

Casa cu arhitectura contemporana

Locuintele cu arhitectura contemporana pot sa arate la fel de placut ca cele simple, trebuie doar sa fii atent la alegerea materialelor exterioare, astfel incat sa nu obtii o imagine prea rece. Lemnul in tonuri calde folosit atat la fatada, cat si la finisajul terasei exterioare, poate oferi acel element calduros de care ai nevoie pentru a te simti comfortabil. La nivel de compartimentare, ne place abordarea compacta si terasele ample datorita carora locuinta pare mai mare decat este in realitate.

Casa moderna, minimalista

Cu o forma extrem de simpla, aceasta casa este rasfatata la exterior cu ajutorul finisajelor din piatra si lemn, precum si a ferestrelor largi, pana la podea. Acestea dau un aer modern casei, desi forma ei este una comuna. In interior, separarea dintre zona de noapte si cea de zi este foarte clara, iar living-ul se deschide catre o terasa exterioara in partea din spate. Locuinta are si un garaj incapator, potrivit atat pentru o masina, cat si pentru o motrocicleta sau pentru bicicletele copiilor.

Sursa foto: www.extradom.pl

Articole similare

Functiunile casei date de lumina naturala

Costel Popa

P+1E

RL online

Cum va fi piata imobiliara in 2011?

Costel Popa

Lasă un comentariu