Image default
LifeStyle

5 plante care purifică aerul din locuință

Dintr-o casă amenajată cu stil nu trebuie să lipsească plantele naturale. Asta și pentru că ele mențin aerul din casă proaspăt și ne ajută să rămânem sănătoși.

Unele soiuri de plante purifică aerul din locuință mai mult decât altele, dar totodată arată foarte bine și se integrează perfect în decor. Ele nu sunt greu de întreținut și sunt potrivite inclusiv pentru spațiile în care cresc copii sau animale de companie. Iată cinci dintre acestea:

Iedera englezească

Această plantă este ușor de întreținut, se dezvoltă bine în spații înguste și nu necesită multă lumină naturală. Frunzele bogate ajută la absorbția formaldehidei, una dintre cele mai poluante substanțe pentru aerul din interior. Iedera englezească crește cel mai bine în sol umed și mediu răcoros.

 

Bambusul

Se dezvoltă foarte bine în spații ferite de căldură puternică și poate produce flori și fructe mici. Bambusul este considerat cel mai bun filtru natural pentru benzen și tricloretilenă. Planta este importantă și pentru arta Feng Shui, fiind asociată cu prosperitatea și norocul. Bambusul are nevoie de lumina naturală și sol umed, bogat în nutrienți. 

Ficusul

Frunzele ficusului absorb substanțe toxice precum benzenul, tricloretilena și formaldehida. Această plantă este cea mai bună alegere pentru locurile în care există mochetă, fiindcă absoarbe compușii organici volatili emanați de adezivul utilizat pentru a o lipi. Ficusul se dezvoltă cel mai bine la temperatură constantă (circa 21-25 de grade Celsius) și nu are nevoie de acțiunea directă a soarelui. 

Filodendronul 

Este una dintre plantele ornamentale de interior care absoarbe substanțele toxice din aer și ajută la menținerea umidității constante în camera în care se află, fiind utilă în casele în care aerul este uscat sau în care există sobe. Atenție, frunzele acestei plante sunt otrăvitoare, nefiind recomandată așezarea ei în prezența copiilor sau a animalelor de companie. 

Orhideea-molie

Orhideele, în general, sunt flori rezistente, cu durată de viață lungă. Aceste plante combat acțiunea unor substanțe toxice precum xilenul și toluenul, așa că dacă obișnuiești să îți pictezi unghiile sau să vopsești pereții des este recomandat să ai în preajmă orheidee. Udarea plantei se face o dată pe săptămână și trebuie să o ferești de lumina soarelui în jurul prânzului. 

Sursa foto http://freshome.com/

Articole similare

Dettol are grija de sanatatea elevilor

RL online

Spuma! Cat mai multa spuma! Dar acum este… Touch Antibacterial!

comunicat de presa

Sun Balance, protectie si ingrijire pe toata durata verii

casamea.ro

Lasă un comentariu