Image default
Practic

5 pasi pentru obtinerea unei bucatarii organizate

Daca nu le gasesti locul potrivit, exista riscul ca spatiul sa se transforme intr-un haos total.

1. Placerea de a gati vine pe masura ce te… organizezi. Cu siguranta ca, atunci cand ai la indemana tot ce iti trebuie, activitatile din bucatarie se desfasoara mai repede si esti mai eficienta. Pentru inceput iti propun sa faci o „curatenie” generala, in sensul de a scapa de toate ingredientele expirate si de lucrurile pe care le-ai adunat in timp si nu-ti mai sunt de folos.

2. Imparte ustensilele pe categorii. Poti lua drept criteriu frecventa cu care le utilizezi. Lasa la vedere doar ceea ce folosesti in mod curent. Sfatul este valabil si in cazul aparatelor electrocasnice mici. Iti vand si un pont: daca esti pe cale sa comanzi noi corpuri de mobilier pentru depozitare, doteaza-le cu organizatoare generale (pentru ustensilele de gatit) sau cu organizatoare pentru vesela, oale si tacamuri. Astfel, nu vei mai arunca totul de-a valma si vei gasi din prima clipa ceea ce cauti.

3. Pastreaza aproape de chiuveta tot ce te ajuta la gatit (mixer, tocator etc.). Nu uita de oale si tigai, care stau cel mai bine in dulapurile de langa aragaz. Daca dispui de un sertar in zona centrala de lucru, nu ezita sa tii aici micile „instrumente” de uz curent: cutite, deschizatoare de sticle, dispozitive de curatat etc. Pentru a nu face deplasari inutile, depoziteaza farfuriile si bolurile intr-un bufet amplasat in apropierea mesei. Astfel, iti vor fi la indemana cand vei pregati masa.

4. Apeleaza cu incredere la suporturi pentru ustensile, mai ales daca mobilierul nu este dotat cu organizatoare. Acestea pot fi cumparate si separat. In magazinele de profil gasesti suporturi pentru orice: pentru tacamuri, vase, prosoape, servetele, sticle, cutii cu condimente si lista ar putea continua. Daca nu ti-ai satisfacut nevoile de depozitare, iar bucataria inca mai are spatii libere, neacoperite cu mobilier, poti monta etajere pe care sa depozitezi mirodenii si chiar vase.

5. La final, pentru ca bucataria sa se transforme intr-un mediu atragator, doteaz-o cu accesorii vesele si simpatice, cum ar fi recipiente in forma de animalute, fructiere haioase etc. Vei observa diferenta!

Articole similare

Cum să construiești o fântână arteziană pentru o grădină zen

casamea.ro

5 proiecte de amenajare a living-ului cu bucatarie deschisa

Ana Mincu

Open-space pentru intreaga familie

Ana-Maria Oancea

Lasă un comentariu