Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

5 pacate in amenajarile de interior – partea a 2-a

Desi designul este o indeletnicire artistica, iar creativitatea si libertatea sunt factori cheie, exista si aici porunci de urmat si pacate de evitat. Pentru a fi de ajutor, am incropit o lista cu cele 5 pacate in amenajarea interiorului.

1. Un spatiu de luat masa doar pentru luat masa. Nu ne intelege gresit! Iubim locurile separate pentru luat masa si consideram ca reprezinta un confort sanatos, insa, daca nu locuiesti intr-un palat, nu ai nicio scuza pentru a folosi acel spatiu doar pentru mesele de duminica. Gaseste intotdeauna o functiune alternativa! Preferata noastra este biblioteca!

2. Baruri. Vorbim aici de o intreaga moda de a amenaja camerele de zi cu baruri asemanatoare celor din locurile de consum (cu oglinzi, suporturi suspendate pentru pahare, scaune inalte s.a.m.d.). Sugestia noastra: locuinta ta nu este in Las Vegas si nici tu nu gazduiesti ceaiuri dansante, asa ca rezuma barul la un loc mai putin opulent in care poti gazdui cateva pahare si doua sticle de vin bun.

3. Colectionare excesiva. Daca esti colectionar, poti devia usor spre exces. La fel ti se poate intampla si daca pur si simplu nu reusesti sa te desparti de lucruri. Excesul in acest sens poate sa-ti distruga orice intentie de amenajare interioara, asa ca, daca insisti sa colectionezi obiecte, alege-ti un spatiu destinat acestei activitati, unde le poti afisa. Dupa ce umpli spatiul, incepi sa aplici cu stricteze principiul: un obiect nou, unul la gunoi / donatii.

4. Seturi coordonate. Mai tii minte cand mergeai la magazinul de mobila sa-ti cumperi un “dormitor”? Cam tot pe vremea aceea era considerat riscant sa iti arati glezna in public, iar noi suntem de parere ca deja am depasit acea etapa. Prin urmare, renunta la seturile coordonate de mobilier si opteaza pentru mai putine piese, fii inovator, spontan, vesel!

5. Lipsa de fler. Cand te iei prea in serios, rezultatele nu sunt intotdeauna dintre cele mai reusite. Asa cum momentele de relaxare sunt recomandate medical, asa iti recomandam si noi putina ironie si umor pentru a-ti inveseli casa. Si tine minte: o casa nu e acasa daca n-are un strop de leopard! (Pentru ce depaseste un strop, ne intoarcem la pacatul anterior.)

Ai ratat prima parte? Gasesti primele 5 pacate in amenajarile interioare aici!

 

 

 

 

Articole similare

Idei pentru amenajarea spatiilor mici

Elena Turcu

Admitere 2011

RL online

Perdelele, o modalitate practica de separare a spatiilor

Elena Virlan

Lasă un comentariu